Dünyadan FutbolFransız gazetesi L’Equipe: Doğal lider konumundaki Osimhen takımını sırtlıyor

Fransız gazetesi L’Equipe: Doğal lider konumundaki Osimhen takımını sırtlıyor

12.01.2026 - 07:01 | Son Güncellenme:

2026 Afrika Uluslar Kupası’nda yarı final heyecanı Senegal-Mısır ve Nijerya-Fas eşleşmeleriyle yaşanacak.Osimhen, Salah ve Brahim Diaz performanslarıyla turnuvaya damga vururken dünya basını Nijeryalı yıldızı manşetlere taşıdı.

Fransız gazetesi L’Equipe: Doğal lider konumundaki Osimhen takımını sırtlıyor

2026 Afrika Uluslar Kupası’nda yarı final eşleşmeleri Senegal-Mısır ve Nijerya-Fas şeklinde oluştu. Turnuvada şu ana dek en çok öne çıkan futbolcular Victor Osimhen, Brahim Diaz ve Mohamed Salah oldu. Liverpool’da çalkantılı bir dönem geçiren Salah, milli takımdaki performansıyla moral buldu.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Fransız gazetesi L’Equipe: Doğal lider konumundaki Osimhen takımını sırtlıyor

İngiliz ekibinde kadro dışı da bırakıldığı kaotik bir sürecin ardından deneyimli oyuncu forma giymediği Angola maçı hariç tüm karşılaşmalarda skora katkı sundu ve turnuvanın en çok şampiyonluk yaşayan ekibi olan Mısır’ı yarı finale taşıdı. Real Madrid’de son iki sezondur yıldızı parlayan Brahim Diaz, kulübündeki başarılı çizgisini milli takıma da yansıttı. 26 yaşındaki kanat oyuncusu, ülkesinin ev sahipliğindeki organizasyonda en golcü isim olarak haklı bir üne kavuştu.

OSİMHEN, NİJERYA’DA ÖNE ÇIKTI

Haberin Devamı

Galatasaray’ın yıldızı Osimhen, kulüpteki golcülüğünü Afrika Uluslar Kupası’na taşıyan bir diğer isimdi. 27 yaşındaki santrfor, turnuvadaki performansıyla en çok öne çıkan futbolcu olmayı başardı. 1 gol, 1 asistle damga vurduğu çeyrek finaldeki Cezayir maçının ardından uluslararası haber ajansları ve dünya medyası onu manşetlere çıktı.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

AFP ve AP ajansları ‘Nijerya’yı Afrika Uluslar Kupası yarı finaline Osimhen tşıdı’ başlıklı haberler geçerken, İngiltere’nin The Guardian gazetesi, “Osimhen bencilce davranmadan pas vererek  ikinci golü attırdı” ifadesiyle oyuncunun takım için oynadığının da altını çizdi. Fransız L’Equipe “Doğal lider konumundaki Osimhen takımını sırtlıyor, bu kez kupayı kaldırmaya da kararlı” diye yazdı

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler