Afşın Yakuboğlu

Afşın Yakuboğlu

ayakuboglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Yağmur, kar, çamur.... Dur durak bilmeden at yarışları devam ediyor... Bugün de seyislerin grevi nedeniyle ertelenen İzmir yarışları ile birlikte Adana yarışları da koşacak... İzmir'de kayıtlı bir çok at bugün start almayabilir. Dün 5.ayakta Yarışalan, Çalışkan ve Volgakızı'nın koşmayacağı belli olmuştu. Bu safkanlara bugün de bazı eklemeler olabilir, ayrıca bir çok jokey değişikliği de olacak, dikkat! (U.Polat, Ö.Yıldırım ve G.Gökçe Adana'da at binecekler, İzmir'de yoklar)... Bence hem Adana hem de İzmir yarışları zorlu geçecek... Üstelik Adana'da iki kalabalık maiden koşunun yanısıra bir de tay yarışının olması altılıyı cazip hale getiriyor. İzmir'de de ikinci ve son ayaklar karışık gözüküyor. Adana'da Orçun, İzmir'de ise Red Sox'u sizlere tek olarak öneriyor, İzmir altılısı ile ilgili mini yorumuma geçiyorum.

Haberin Devamı

1.AYAK: Lady Tiffany, sulu pistte koştuğu son yarışını zor da olsa kazanmıştı. Bu kez işi kolay değil ama yine de favorim. Green Puss'un yarışları hep etkili, ihmale gelmez. Maralım'ın son 1200'lük galobu fena olmadı. Bu üçlüden sonra formunu sürdüren Miss Didem ile uzun süre koşmamasına (156 gün) hazırlıkları yeterli Simirnalı Kız'ı değerlendirin.

2.AYAK: Aslında bu ayakta bir tek yakalasanız, altılıyı bulma şansınız çoğalır. İçinden çıkılmayacak bir yarış gibi gözüküyor. Son İmparator, Demirbaş, Sendebüş ve Amiral öncelikle şans tanıdığım isimler. Alpdemir, Sonkale, Akanoğlu ve Kardanadam daha sonraki ihtimaller... Yalnız bu ayakta kimi yazarsanız, gider...

3.AYAK: Son iki koşusunda rakiplerine uzak çeken Red Sox'u devam eden formuyla tek tutuyorum. Vaimati ve Şekeroğlu kötü koşması halinde devreye girerler.

4.AYAK: Hiç yarış kazanmamış üç yaşlı arapların bu mücadelesinde yarış dereceleri rakiplerine oranla daha iyi olan Cezayir Menekşesi'ni başta tutuyorum. Bu taya rakip olarak Kimbu, Sis ve Turan Prenses'i görüyorum.

5.AYAK: Yavuzşah 39 gündür koşmuyor. Ancak formu da yarışları da hep iyi, üstelik grup çok müsait. Bu safkanı son koşusunda bence dön-dolaş yapan Hisarpınar zorlar.

Haberin Devamı

6.AYAK. İkinci koşuyla birlikte günün bir diğer zor yarışı... Ömer Tugay, Olivium, Paris Dakar ve Red Flash'ın altılılarda bulunması gerekir. Alakan, Hilal Bey, Arspet ve Royak Bike de geliri olan safkanlar. Bomba Justin Time...

Çıkan atlara dikkat

Çıkan atlara dikkat