Beşiktaş Ahmet Nur Çebi: Futbol Şube Sorumluluğu görevini bırakıyoruz

Ahmet Nur Çebi: Futbol Şube Sorumluluğu görevini bırakıyoruz

23.06.2015 - 13:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, "Futbol Şube Sorumluluğu görevini bırakıyoruz" açıklamasını yaptı ve Beşiktaş'ta futbolun tamamen Şenol Güneş'e emanet edildiğini belirtti.

Ahmet Nur Çebi: Futbol Şube Sorumluluğu görevini bırakıyoruz

Beşiktaş'ta birkaç gündür konuşulan yeni yapılanma bugün resmi olarak hayata geçti ve futbol şube sorumluluğu kaldırıldı.

Haberin Devamı

Konu ile ilgili basın toplantısı düzenleyen kulübün ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, futbolun tek patronunun Şenol Güneş olduğunu ve kendilerinin yönetim kurulu üyesi olarak görevlerine devam edeceğini açıkladı.

Ahmet Nur Çebi'nin açıklamaları şu şekilde:

''BEŞİKTAŞ'TA FUTBOL ŞENOL GÜNEŞ'E TESLİM EDİLMİŞTİR''

''Bir yıl önce göreve geldik ve Önder Özen'in istifasıyla bir süreci yönettik. Futbol şubesine gelmemden bu yana 1 yıl oldu. Sezon içerisinde yürüyen düzene müdahale etmeme adına bu süreç, bu profesyonellik kavramı arkadaşlarım ile beraber yerine getirilmeye çalışılmıştır. Bu sürecin bittiği dönemde değerli arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde profesyonelleşmenin daha da hızlanması gerektiğini, futboldan anlayan kişilerce yönetilmesine karar verilmiştir. Ben bu kararı Sayın Orman'a ilettim. Kendisi de, 'Ben de aynı fikirdeyim' dedi. Hocamız bu konuda hazır olduğunu dile getirdi ve kendisi ile anlaşma sağlanmıştır. Bu anlaşmadan sonra Beşiktaş'ın futbolu tamamen Şenol Güneş'e teslim edilmiştir. Bizler görevimizi elimizden geldiğince yaptık. Mete Vardar, Erdal Torunoğulları ve Berkan Gocay'a teşekkür ediyorum.''

Haberin Devamı

''KİMSE GÖNDERİLMEMİŞTİR, BU KARARI HEPİMİZ ALDIK''

"Ben Mete Vardar'dan gördüğüm katkı ve emeği kendi öz kardeşimden görmedim. Buranın kolej takımı olmasında kendisinin katkısı çok büyüktür. Dolayısıyla kimse buradan gönderilmemiştir. Bu ortak bir karardır. Bu kararı biz aldık."

''BEN HER ZAMAN ÜMRANİYE'DEN, AKATLAR'DAN İÇERİ GİRERİM''

''Beşiktaş Jimnastik Kulübü futbolunun artık profesyoneller tarafından idare edileceği ve mevcut görevdeki yönetici arkadaşların görevlerinin son bulduğunu kamuoyuna aktarıyorum. Beşiktaş'a hizmet etmek için omzunuzda rütbe olmasına gerek yok. Bizim asli görevimiz yöneticilik yapmaktır. Bu görevimize devam edeceğiz. Bu görevi, kongreden sonra aldığımızı sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanlığını yapıyorum. Ben her zaman Ümraniye'den, Akatlar'dan içeri gireceğim. Ben yapabildiğimce bu görevime devam edeceğim. Yapamadığımda sonlandırırım. Çok değerli bir hoca ile yola çıktık. Bu seçimi yaparken bana destek olanlara teşekkür ediyorum. Beşiktaş'ın bundan sonra daha iyi günleri gideceğini söylemek istiyorum. Şenol Güneş ile yaptığımız basın toplantısında bu ipuçlarını sizlere vermiştim. Camiamız için hayırlı, uğurlu olsun. Herkesin Şenol hocaya katkı vermesini rica ediyorum. Bu profesyonelleşme diğer branşlarda da gelecektir.''

Haberin Devamı

''ORMAN DURUMA EL KOYDU HABERLERİ HOŞ DEĞİL''

''Orman duruma el koydu, Orman yöneticilere yasak koydu' gibi ifadeler hoş değil. Tesislerin, Akaretler'in kapısı bütün yöneticilerimize açıktır. Ben bu kapılardan istediğim zaman girer, istediğim zaman çıkarım. Bu konuda daha fazla itibar kaybettirici yazılar yazılmasını doğru bulmuyorum. Gazetelerin köşeleri dolsun diye yöneticilerin itibarını zedelemeyin. Yönetim kurulunda gerilim olduğuna katılmıyorum, ben en azından böyle görmüyorum. Hiçbir şekilde kırgınlığım yoktur. Ben burada görev yaptım, görev yapmaya da devam edeceğim.''

Haberin Devamı

Ahmet Nur Çebi son olarak Şenol Güneş'in üstüne herhangi bir ismin gündemde olmadığını ve tecrübeli hocanın doğrudan yönetime karşı sorumlu olacağını sözlerine ekledi. Çebi, Şenol Güneş'in bu yöndeki isteklerini yönetim kurulunun onayı ile değerlendireceklerini belirtti.