Futbol Ali Güneş'ten itiraf! G.Saray maçında keşke...

Ali Güneş'ten itiraf! G.Saray maçında keşke...

04.05.2016 - 13:44 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın geçmiş dönemdeki başarılı oyuncularından Ali Güneş birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Ali Güneşten itiraf G.Saray maçında keşke...

Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş’ta forma giymiş olan eski gurbetçi futbolcu Ali Güneş'ten dobra açıklamalar...

Haberin Devamı

Futbolu bırakalı neler yapıyorsun?

Bu ara Almanya ve İstanbul arasında gidip geliyorum. Herhangi bir iş yapmıyorum, antrenörlük eğitimi alıyorum. Futbol oynadığım dönemde kendime ve sevdiklerime fazla zaman ayıramadım. Bu yüzden ailemle ve sevdiğim dostlarımla vakit geçiriyorum. Bol bol tatil yapıyorum. İlerde gerek duyarsam ve güzel bir teklif alırsam teknik direktörlük yapmak isterim.

Futbolu bıraktıktan sonra TV8’de yayınlanan Dört Büyükler Salon Turnuvasına katıldın ve Ahmet Dursun ile aranda bir gerginlik oldu. Nasıl geçti turnuva senin için?

Keyifli bir turnuvaydı. Kendimizi yeni nesile tanıtmamız ve futbolumuzu göstermemiz adına güzel bir organizasyondu. Yanlış anlaşılmasın bu söylediğim, 38 yaşından sonra bir şeyleri ıspatlamak derdinde değiliz tabii ki. Ahmet Dursun’la bir gerginlik yaşandı ama kendisi sevdiğim eski takım arkadaşlarımdan biri. Saha içinde yaşanan sahada kalır. Ahmet ve ben bu konuyu kapattık.

Haberin Devamı

Beşiktaş ve Fenerbahçe’de forma giydin. Hangi takımda daha mutluydun?

Çocukken anneni mi yoksa babanı mı daha çok seviyorsun sorusuyla eşdeğer bu soru benim için. İki takımda da çok mutluydum. Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında çok büyük bir fark yok. İki takım da Türkiye’nin en büyük değerlerinden.

“MAÇTAN SONRA ‘KEŞKE SÖYLESEYDİM’ DEDİM”

Kasımpaşa’da oynadığın dönemde Galatasaray maçında elinle bir top çıkardın. Hakem görmedi. O an ne düşündün? Söylemek gelmedi mi içinden?

Bunlar futbolun içinde olan şeyler. O an refleks ile elimi uzattım ama hakeme itiraf edemedim. Kasımpaşa taraftarından çok büyük tepki alacağımı düşündüm. Bazen maç esnasında düşünemiyoruz böyle şeyleri, sonradan pişmanlık duyuyoruz. Ben de maçtan sonra tabii ki “keşke söyleseydim” dedim.

İki büyük kulüpte oynadın ancak A Milli Takım’da fazla forma giyemedin?

Maalesef A Milli Takım formasını fazla giyme şansım olmadı. Benim performansımdan kaynaklandığını düşünmüyorum. Sonuçta hem Fenerbahçe’de hem de Beşiktaş’ta sürekli ilk 11’de görev alan oyunculardan biriydim. Bilmediğim nedenlerden dolayı çok fazla davet edilmedim. Ancak şunu söyleyebilirim… A Milli Takım’ın formasını sadece bir kere giymek bile çok gurur vericiydi benim için.

Haberin Devamı

“TÜRKİYE’DE BULDUKLARI RAHATLIĞI AVRUPA TAKIMLARINDA BULAMAZLAR”

Gurbetçi futbolcuların çoğu Türk Milli Takımı’nda ve Süper Lig’de forma giymeyi hedefliyorlar. Sen ne düşünüyorsun bu konu hakkında?

Avrupa futbolu hem çok zor hem de çok daha disiplinli. Gurbetçi futbolcular Türkiye’de buldukları rahatlığı Avrupa takımlarında bulamazlar. Maddi olarak bakacak olursak Türkiye’de daha iyi para kazandıklarını söyleyebilirim. Bu sebepten Türkiye’de oynamak istediklerini düşünüyorum.

Hasan Ali-Caner ve Gökhan Gönül-Şener karşılaştırması için neler söyleyebilirsin?

Hasan Ali daha defansif özelliklere sahip Caner ise ofansif anlamda çok iyi. Gökhan Gönül ile Şener’i kıyaslamak bence doğru olmaz. Şener, Fenerbahçe’ye yeni geldi ve çok forma şansı bulamadı daha. Gökhan Gönül’ün ofans ve defans olarak Şener’den daha iyi olduğunu düşünüyorum.

“AZİZ YILDIRIM SENELERDİR AYNI”

Haberin Devamı

Aziz Yıldırım’ın konuşmaları ve kararları son dönemde çok eleştiriliyor. Ne düşünüyorsun bu eleştiriler hakkında?

Aziz Başkan senelerdir böyle ve bundan sonra da aynı böyle devam eder. Fenerbahçe’yi bu kadar çok seven bir başkan birdaha gelmez diye düşünüyorum.

Suadiye’de bir berberde, ekranda çok daha büyük göründüğünü söyleyen birine “formadandır” demişsiniz. Böyle bir anınız var mı?

Evet, bir gün berberdeydim ve biri bana “abi ekranda çok büyük gösteriyorsun ama çok küçükmüşsün” dedi. Ben de “O formanın büyüklüğündendir” demiştim. O dönem Fenerbahçe’de forma giymekteydim.

“BEŞİKTAŞLI FUTBOLCULAR STRESE KAPILMAZLARSA ŞAMPİYON OLURLAR”

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk yarışı Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında devam ediyor. 2015/2016 sezonunun şampiyonu hangi takım olur?

Şuan avantaj Beşiktaş’ta gibi görünse de, tecrübe açısından bakıldığı zaman Fenerbahçe’nin daha tecrübeli futbolculara sahip olduğunu düşünüyorum. Beşiktaşlı futbolcular son üç maçta strese kapılmazsa takım şampiyon olur ama Fenerbahçe ligi son maça kadar zorlayacaktır.

Haberin Devamı

Dünya çapında en beğendiğin Futbolcu?

Cristiano Ronaldo ve Lionel Messi

En beğendiğin Türk futbolcu?

Kardeşim Ömer Toprak

En rahat ve severek çalıştığın, üzerinde emeği çok olan teknik direktör?

Del Bosque ve Mustafa Denizli

Süper Lig’de en beğendiğin, kararlarını doğru bulduğun hakem?

Cüneyt Çakır

Türkiye’de birçok yeni stat yapıldı son yıllarda. En beğendiğin stadyum?

Vodafone Arena ve Şükrü Saracoğlu Stadyumu

(Sporcope)

Yazarlar