1.Lig Ali Tekin: 'Biz bu işin altından kalkacağız'

Ali Tekin: 'Biz bu işin altından kalkacağız'

21.11.2016 - 11:27 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig takımlarından Mersin İdman Yurdu'nun Başkanı Ali Tekin, ateşten bir gömlek giydiklerinin farkında olduklarını belirterek, "Bir tünelin içinde güneşi görünceye kadar koşmaya karar verdik. Taraftarımız emin olsun ki biz bu işin altından kalkacağız" dedi.

Ali Tekin: Biz bu işin altından kalkacağız

Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, zor bir dönem geçiren Mersin İdman Yurdu'nun yeniden atağa kalkması için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. 28 Eylül 2016 tarihindeki kongrede aday olmasaydı kulübün borçlarından kurtulmak adına kapatılıp, 'Sportif A.Ş.' adı altında yeniden amatör kulüp olarak devam etmesinin planlandığını savunan Tekin, "Ben ve ekibim bunun kurtuluş olmadığını bilerek 91 yıllık şanlı ve şerefli kulübümüzün kapatılmasına seyirci kalamadık. Ekibimizle beraber bu ateşten gömleği giydik. Bir tünelin içinde güneşi görünceye kadar koşmaya karar verdik. Taraftarımız emin olsun ki biz bu işin altından kalkacağız" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Tek düşüncem Mersin İdman Yurdumuzdur"

Çok kısıtlı bir bütçe ile bütün geçmiş borçları yapılandırarak yollarına devam edeceklerini kaydeden Tekin, "Elektronik icralardan kurtardıktan sonra kulübümüzün kendi ayakları üstünde durabilmesi için gerekli projeleri devreye sokacağız. Bir taraftan da sportif başarının gelmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Açıkça belirtmek isterim ki egolarım ve ihtiraslarım yok. Tek düşüncem Mersin İdman Yurdumuzdur" ifadelerini kullandı.

"Kulübün başarısız olmasını isteyenler var"

Göreve geleli yaklaşık iki ay olduğunu, bu süreçte bir avuç menfaat çetesinin kulübün başarısız olmasını istediğini net bir şekilde gördüğünü ileri süren Tekin, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Ne yazık ki, Mersin İdmanyurdumuza gönül verenler bu durum karşısında hiçbir pozisyon almayıp sessiz kalıyorlar. Biz kulübümüzün sorunları ile uğraşırken, bir taraftan da bu çetenin ayak oyunları ile uğraşıyoruz. Önemli olan bir asırlık çınarımızı kendi ayaklarının üstünde tutup, başarıdan başarıya koşturmaktır. Büyük taraftarımıza söz veriyorum ki, bir avuç menfaat çetesine bir asırlık çınarımızı teslim etmeyeceğiz. Mersin İdmanyurdu'nun gerçek taraftarlarından isteğim, sabretmeleri ve sabrın sonunun selamet olduğunu bilmeleridir. Biz her zorluğa göğüs gerecek güçteyiz."