Almanya Bundesliga Almanya Futbol Federasyonu'ndan tepki

Almanya Futbol Federasyonu'ndan tepki

07.10.2013 - 10:25 | Son Güncellenme:

Almanya Futbol Federasyonu'ndan üçlü cezaya büyük tepki.

Almanya Futbol Federasyonundan tepki

Futbolda, penaltıya neden olan futbolcunun kırmızı kart görmesi ve bir sonraki maçta da oynayamaması Almanya Futbol Federasyonu Wolfgang Niersbach'ı da isyan ettirdi. Niersbach, üçlü cezanın futboldaki en büyük haksızlık olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Alman Ligi'nde hafta sonu oynanan maçlarda Dortmundlu Mats Hummels ve Augsburglu Ragnar Klavan penaltıya neden olduklarından dolayı kırmızı kart gördüler ve gelecek maçta da cezalı duruma düştüler.

Almanlar yıllardır bu kuralın değişmesi için mücadele ediyor. Alman hakem komitesi çeşitli defalar kuralın değişmesi için FIFA'ya başvuruda bulundu. Gerekçe olarak da, "Penaltı zaten en büyük ceza. Kırmızı kartla o maç için ikinci bir ceza veriliyor. Üstüne futbolcu bir sonraki maçta oynayamıyor. Tek suça üç ceza çok fazla" görüşü gösterildi.

Bu kuralın değişmesi için FIFA bünyesinde Franz Beckenbauer başkanlığındaki bir çalışma grubu da rapor hazırlamış fakat bu rapor da değerlendirilmemişti. Alman Futbol Federasyonu Başkanı Niersbach, pes etmeyeceklerini, bu kuralın değişmesi için mücadeleye devam edeceklerini de belirtti.

Haberin Devamı

FUTBOLCULAR BİRLEŞSİN

Alman futbolunun duayen antrenörlerinden Otto Rehhagel de bu kuralı bir felaket olarak nitelendirdi. Rehhagel, dünya çapında futbolcu ve antrenörlerin, FIFA'nın bu kuralı değiştirmesi için ayaklanması gerektiğini söyledi. Rehhagel, kuralın değişmesi için FIFA'ya baskının şart olduğunu belirtti.