Dünyadan Futbol Almanya: ''Türk hakemler yönetmesin''

Almanya: ''Türk hakemler yönetmesin''

24.12.2014 - 16:05 | Son Güncellenme:

Almanya Futbol Federasyonu, Türkiye'ye hazırlık maçı yapmaya gelen takımlarının maçlarını Türk hakemlerin yönetmemesi için TFF'ye talepte bulundu. Almanya'nın talebi Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kabul edildi.

Almanya: Türk hakemler yönetmesin

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Almanya Futbol Federasyonu (DFB), geçtiğimiz dönemlerde Türkiye'de oynanan hazırlık maçlarında hile yapıldığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) Alman hakem başvurusu yaptı.

Haberin Devamı

TFF, Alman federasyonunun bu isteğini haklı bularak Alman takımlarının devre arasında Türkiye'de oynayacağı hazırlık maçlarını Alman hakemlerin yönetmesine izin verdi. DFB Genel Sekreteri Helmut Sandrock Sport Bild Dergisi'ne yaptığı açıklamada, "Bu fikir DFB'den geldi ve Türk Futbol Federasyonu onayladı" dedi. Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri'nin kendilerine, "Aldığınız önlemleri destekliyoruz" şeklinde bir mektup gönderdiğini belirten Sandrock, "Biz bu devre arası için 12 hakem görevlendireceğiz" açıklaması yaptı.

"TECRÜBE KAZANACAKLAR"

Sandrock, "Bu hakemler 3. ligde maç yöneten hakemler olacak ve bu sayede tecrübe kazanacaklar. Ayrıca kendilerini daha fazla geliştirme şansı yakalayacaklar" dedi.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sene devre arası kampı için Türkiye'de bulunan SC Paderborn, Dynamo Dresden ve Rusya 1. Lig ekibi Rubin Kazan'ın kendi aralarında oynadıkları maçlarda usulsüzlük tespit edilmişti.