Almanya Bundesliga Almanya'da futbolu bırakan borca batıyor!

Almanya'da futbolu bırakan borca batıyor!

27.12.2013 - 17:17 | Son Güncellenme:

Almanya’da her dört futbolcudan biri aktif sporu bıraktıktan ve kariyerine son verdikten sonra borca batıyor. Almanya Oyuncular Sendikası, futbolcuların genç yaştan itibaren geleceğe yönelik planlarını iyi yapmasını öneriyor.

Almanyada futbolu bırakan borca batıyor

Almanya’da top koşturan futbolcular için ‘emekli olduktan sonra’ hayat pek de kolay geçmiyor. Gençlik yıllarında rahat bir yaşam ve lüks imkanlar peşinde koşan sporcular, işi bıraktıktan sonra sıklıkla borç batağında yüzüyor.

Haberin Devamı

Almanya Oyuncular Sendikası (VdV) futbolcuların sadece yüzde 10'unun aktif futbol hayatlarına son verdikten sonra sporla ilgili bir branşta çalışabildiklerine dikkat çekti.

VdV Başkanı Ulf Baranowsky, gelecek adına iyi planlama yapamayan futbolcuların hayatların kalan kısmında sıkıntı yaşadıklarını ve genellikle borca girdiklerini söyledi.

“Profesyonel futbolcularından yüzde 95'i aktif futbolu bıraktıktan sonra futbolla ilgili alanlarda çalışmayı istiyor.” diyen Baranowsky, ancak bunu başaranların çak sınırlı bir kesim olduğunu vurguladı.

Baranowsky, futbolcuların yüzde 25'inin ise aktif futbolu bıraktıktan sonra borç içinde yüzdüklerini ifade etti. Özellikle U23 sınırındaki futbolcuların gelecek adına hayal peşinde koştuklarını ancak bunların çoğunu gerçekleştiremediklerini kaydetti. Bunun sebebini ise şu şekilde açıkladı: “Futbol sektöründe kalmak çok zor. Çok iyiler var ve iş imkanları çok kısıtlı.”

Haberin Devamı

Futbolcular ile menajerler ve danışmanlar arasında ilerleyen yıllarda kriz çıktığının altını çizen VdV Başkanı, futbolcuların performansları düşüp, saha dışında kalmaya başladıkları andan itibaren bu kişilerin artık telefonlara çıkmadığını vurguladı.

VdV Başkanı Baranowsky, “İlişkilerin dostluk temeline kurulu olduğunu düşünen futbolcular ise bu noktadan sonra psikolojik sorunlar yaşamaya başlıyor.” uyarısında bulundu. Baranowsky, bu nedenle anne babalara çağrıda bulunarak, çocuklarının geleceği için yatırım yapmaları ve kariyerlerini birlikte ve realist şekilde planlamalarını istedi.