Galatasaray Alp Yalman'dan Prandelli ve Sabri açıklaması!

Alp Yalman'dan Prandelli ve Sabri açıklaması!

12.10.2014 - 15:12 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın başkan adayı Alp Yalman, Galatasaray'ın borçları, Mustafa Denizli, Prandelli ve Sabri hakkında konuştu.

Alp Yalmandan Prandelli ve Sabri açıklaması

İşte Alp Yalman'ın açıklamaları;

Haberin Devamı

Tartışmaya girmek istemem ama benim görüşüm Galatasaray'da yapılması gereken işler 8 ay gibi bir sürede yapılamaz. Mali, sportif ve idari olarak yapılması gerekn işler var. 8 ay kafi değil ben ve arkadaşlarım kazık çakmak için gelmiyoruz ama en erken düşündüğümüz 2016 Mayıs tarihini düşünüyoruz.

Yönetimi istediği gibi oluşturabildi mi?

Galatasaray'daki bu yükü kaldırmaya niyet ettiğimiz vakit bütün arkadaşlarımız çok kıymetli... Onlarla beraber bu işe soyunduğumuz vakit üzerine alınan yükleri mali, hukuki, sportif ve iletişim olarak bunları hep hesapladık.

Adnan Polat, hatırlarmısınız bilmem ama benim yönetime aldığım ve idareye benimle başladı. Taner'de öyle onu da ben almıştım kaybettiğimiz bir seçimde listemdeydi. Işın beyle, Benim listemi benden başka kimse yapmaz. Galatasaray'daki dostlarımla her zaman konuşurum. Adnan Polat, Faruk, Mehmet bunların hepsi dostum benim... Hepisyle konuştum fikir alışverişinde bulunduk.

Haberin Devamı

Böyle bir şey düşünmediğimi söylediğimde de beni eleştirenler olduğu için aday olunca da tepkiler geliyor.

Galatasaray'ın bugünkü haline bir bakmak lazım zannetmiyorum ki çok Galatasaraylı mali durumdan memnundur. Biz gelince bunların hepsi düzelir demek fazla iyimser olur. Önemli olan bunları kontrol altına almak, yapılandırmak ve Galatasaray'ı bir zamanlar olduğu gibi borç yükünden kurtarmak. Bir kulüp bu kadar borçla ne sportif ne de sosyal olarak ileriye gidemez.

Mustafa Denizli konusu!

Net olarak söyleyelim. Prandelli Galatasaray'ın sözleşmeli hocasıdır. Belli başlı şeyleri yapmak için burada. Gelir gelmez Galatasaraylılığa yakışmak sportif olarak artı da getirmez. Prandelli ile oturmadım görüşmedim basından takip ettiğim kadarıyla gayet aklı başında söylemleri yerinde... Bir takım arayışlar içinde olabilir takımla ilgili belki de idari bir boşluktan bazı yanlış düşünceleri de olabilir ama hepsi konuşulacak. Gelince hemen Prandelli'yi gönder Mustafa'yı Ahmet'i Mehmet'i getir diye bir şey yok.

"Fatih Terim'in gönderilme şekli yanlış"

Mustafa çok kıymetli bir antrenör, çok da yakın bir dostum Fatih gibi... Fatih'in göderilmesinden ne kadar memnun olmadıysam gönderilme şekilden özellikle Prandelli'ye de bunu yapmak hiç hoş birşey değil. Galatasaray'a hizmet eden herkes hizmet kalitesiyle ölçülür. Galatasaray'ı beklenen yerlere götüremeyecekse onun için ona göre önlemler alınır.

Haberin Devamı

50 milyon dolarlık bütçe bulduğunuz söyleniyor?

Sen bilirsin Bahri, idarecilerin cebinden para vererek kulüp yönetmesine karşıyım. Kulübün gelir gideri, Galatasaray'ın ismi kendisine yetecek güçtedir. Taşıma suyla değrmen dönmez. Biz gerekli mali yapıyı kuracağız bundan kimse şüphe duymasın.

3 Temmuz süreci!

Şike hakkında konuşmak bana fuzuli geliyor. Özellike Galatasaray'ın kitabında, düşüncesinde bu olamaz.

Aradaki gerginlik sadece Fenerbahçe başkanı yüzünden olmuyor. Her iki kulübün başkanları yüzünden bu hale geldi. Galatasaray ile Fenerbahçe arasında, Galatasaray'ın herhangi bir kulüple düşmanlık içinde olması düşünülemez. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Aziz, Fenerbahçe kulübü başkanı kendi kulübü için en iyisini yapmaya çalışıyor. Aziz, benim çok sevdiğim bir insan onunla düzgün bir diyalog kurma imkanım olacak.

Haberin Devamı

Galatasaray Adası açıklaması!

Galatasaray Adası'na Galatasaray Su Adası olduğundan beri gitmiyorum. Galatasaray Adası Galatasaray Adası'dır. Galatasaray'ın olacaktır. Bu benim düşüncem değil genel kurulun vermiş olduğu talimat var. Galatasaray Adası'nın sahibi Galatasaray genel kuruludur.

Ocak ayında transfer olacak mı?

Takımın durumuna bakmak gerekiyor. 40'dan fazla mukaveleli oyuncumuz var. Efektik olarak çalışmak için çok yüksek bir rakam... Ekonomik olarak çalışmak için çok yüksek transfer için eldeki stokları boşlatmak gerekiyor. Üstüne üstüne koyarsak problem yaratır ve bugünkü hale gelir. Evvela oturup konuşacağız istediği birşey varsa öne kendi takımına bakacak. Kadroyu nasıl boşaltrabiliriz ekonomik olarak ondan sonra düşünürüz.

Sabri'yi affetmeyi düşünüyor mu?

Sabri'nin fiilen neden ceza aldığını neden atıldığını bilmiyorum. Bilmiyorum derken paylaşacağım şekilde bilmiyorum. Ona iki türlü bakmak lazım genç takımdan yetişmişGalatasaray kaptanlığı yapan bir çocuğa nasıl bir muamele yapılması Allah izin verirse oturursak bu gibi şeylerin, cezalar kısmının en az seviyede temin etmek için herşeyi yapacağız.

Haberin Devamı

4. yıldız için vaadde bulunuyor musunuz?

Düşünce tarzına söyleyecek birşeyim yok. Futbolda galibiyetler şampiyonluklar vaaedilemez onun için adımlar atılır. İlk oynayacağız maçları önemli diye kabul edip onları kazanırsanız planladığınız noktya varırsınız. Galatasaray'ın 4., 5. yıldıza sahip olmasını isterim hangi Galatasaray'lı istemez bunu...

Germenin ötesinde önemli olan ilk maç heyecanını biraz başka yerlere götürüyor. Bizim hedefimiz ilk maç değil 4. yıldız şampiyonluk... Futbolun realitesi bu değil. Futbolda o gün oynana maç önemli, hangi maça çıkıyorsanız onun sonunda bu başarı gelir.

"Hayırlı bir 25 Ekim bekliyorum"

Galatasaray için hayırlı bir 25 Ekim bekliyorum. Çok katılım olur inşallah... Benim oy endişem yok herşeyden önce Galatasaray'ın bir sağ duyusu ve dinamitleri vardır. Onlar kendilerini zaten doğru belli ederler.

Basketbol ve voleybol için bir salon projemiz var. Daha söylemediğimiz projelerimiz de var.

"Ben takımımı sahadan çekmem, Galatasaray mücadeleden kaçmaz"

Ben öyle bir karar alacağını zannetmiyorum. Maça gider takımımı çıkartırdım, Galatasaray hiçbir mücadeleden kaçmaz kürekten dahi... Haksızlık ve taşkınlığa da müsade etmeyiz.

Büyük bir ihtimalle Prandelli ile görüşeceğim. Onların düşünce tarzlarına bakacağız ve adımlarımızı daha önce yaptığımız gibi atacağız.

Seçim Dortmund ve Fenerbahçe maçları sonrasında olacak. Sonuçlar sizi etkiler mi?

Görüşlerimi Galatasaray'ın bütün oynadığı oyun çalışpnaların, davranışı, düşünceleri işleme şekli bütün bunlar etkiler ama müsabakaya çıkıyoruz. İnsan kaybetyi düşünmez bu yüzden gitmez. Galatasaray her iki maçıda kazanacak inşallah...

Galatasaray Televizyonu için planları nedir?

Ben de Galatasaray televizyonunun daha geniş bir kitlede seyircisiyle buluşmasını isterim hem de Galatasaray'a bir gelir kaynağı yaratabilecek bir konudan olmasını isterim. Bunlıar da Allah kısmet ederse sizinle bunları konuşacağız. Sizin kendi düşünceniz yok mu? Sizin Galatasaray televizyonuna daha fazla gelir ve imkan seyredilme düşünceleriyle ilgili fikirleriniz vardır.

Nasıl bir Galatasaray izleyeceğiz?

Galatasaray'ı kaos içinde görmeyiz. Hep beraber Galatasaray'ı laik olduğu hak ettiği şampiyonluklara oynayan bir takım olarak izleriz.

Yazarlar