Fenerbahçe Alper 5 yıllığına Fenerbahçe'de!

Alper 5 yıllığına Fenerbahçe'de!

22.05.2013 - 21:09 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Galatasaray'ın da istediği Alper Potuk'u 5 yıllığına renklerine kattı. Genç yıldız, transferinin ardından açıklamalarda bulundu.

Alper 5 yıllığına Fenerbahçede

Fenerbahçe Kulübü, Eskişehirspor'un ardından genç futbolcu Alper Potuk ile de anlaşma sağladı ve genç yıldızla 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Türk futbolunun genç yıldızı, Eskişehirspor’un orta saha oyuncusu Alper Potuk, yapılan görüşmeler sonucunda, 5 yıllığına Sarı Lacivert renklerimize bağlandı. Kulübümüz, prensipte anlaşma sağladığı futbolcu ile resmi imzayı, transfer sezonunun açılması ile atacak, kamuoyu gelişmelerden haberdar edilecektir. Alper’e; Çubuklu formamız ile başarılar diliyor; ‘yuvana hoş geldin’ diyoruz” denildi.

ALPER'DEN İLK AÇIKLAMA!

FB TV'ye açıklamalarda bulunan Alper Potuk, “Öncelikle Fenerbahçe camiasına ve taraftarına hayırlı olsun diyorum. Şu an çok mutluyum. Hem Eskişehirspor Kulübü’nün, hem de benim menfaatlerim doğrultusunda bir transfer gerçekleşti. Daha önceden bazı sebeplerden dolayı gerçekleşemeyen bu transferin şimdi gerçekleşmesinden dolayı çok mutluyum. Bundan sonraki futbol hayatımda Fenerbahçe için mücadele edeceğim.” dedi.

Fenerbahçe’deki hedeflerine değinen Alper, “Fenerbahçe’deki hedefim değişilmez oyuncu olmak. İstikrarlı bir şekilde sürekli forma giymeyi hedefliyorum. Fenerbahçe’yi Milli takımda da en iyi şekilde temsil etmek” diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı

ALPER'İN AÇIKLAMASI:

KARİYERİ

8 Nisan 1991'de, Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde dünyaya gelen, Türk futbolunun parlayan yıldızı olarak gösterilen genç yetenek, futbola 2002 yılında Çiftçelerspor'un altyapısında başladı.

2005 yılında Eskişehirspor'un altyapısına transfer olan Alper, profesyonel kariyerine 2009’da Eskişehirspor'un A takımında başladı. 2008-2009 sezonunun son haftasında Eskişehirspor'un Gaziantepspor ile oynadığı karşılaşmanın 75. dakikasında oyuna girdi ve ligdeki ilk maçına çıktı.

2009-2010 sezonunda ligde 16 kez forma giyen futbolcu, yetenekleriyle kısa sürede Eskişehirspor'un vazgeçilmezleri arasına girdi. 2010 - 2011 sezonunda ilk 11'de şans bulmaya başlayan Alper Potuk, Eskişehirspor kariyerinde çıktığı 106 maçta 6 gol atarken; 15 asist yaptı.

Genç yaşına rağmen sergilediği performansla transfer piyasasının en gözde ismi haline gelen başarılı oyuncu, 14 kez de Milli takımlara çağrıldı.

4 kez 19 yaş altı, 1 kez 20 yaş altı, 6 kez de 21 yaş altı Milli takımlarının formasını giyen ve 1 gol kaydeden Alper, A Milli takıma yükselme başarısı gösterdi. Türkiye'nin 2014 Dünya Kupası elemelerinde oynadığı maçlarda da forma şansı buldu.

Tekniği, oyun zekası ve fizik gücüyle ön plana çıkan orta sahanın etkili ismi, artık Fenerbahçe'nin başarısı için ter dökecek.

Haberin Devamı

Alper 5 yıllığına Fenerbahçede