Altay Altay'dan Başakşehir'e geçit yok

Altay'dan Başakşehir'e geçit yok

17.04.2022 - 14:55 | Son Güncellenme:

SPOR Toto Süper Lig'de ilk yarısını 1-0 geride kapattığı maçın 89'uncu dakikasında Ceyhun'un ayağından bulduğu golle Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren Medipol Başakşehir'le 1-1 berabere kalan düşme hattındaki Altay, İstanbul ekibine şimdiye kadar 1 kez bile mağlup olmadı.

Altaydan Başakşehire geçit yok

Siyah-beyazlılar, Başakşehir'le oynadığı 14 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik elde ederek rakibine karşı üstünlüğünü sürdürdü. İzmir temsilcisi, 2000-2007 yılları arasında Başakşehir'le 1'inci Lig'de toplam 12 kez karşı karşıya gelirken, bu sezon Süper Lig'de 15 yıl sonra yeniden buluşan iki takım arasında üstünlük kuran olmadı. İlk yarıda İstanbul'da oynanan müsabaka 0-0 sona ermişti. Altay bu karşılaşmalarda toplam 29 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü.

Haberin Devamı

İlk teknik direktörlük deneyimini yaşadığı Altay'ın başında çıktığı 3'üncü maçında puanla tanışan Sinan Kaloğlu, 17-18 gündür takımla birlikte olduklarını söyleyerek, "Fikstür gereği zorlu bir virajdan geçiyoruz. Kolay değil, oyuncularımızı hazırlamak, onların maç eksikliklerini gidermemiz gerekiyor. Oyuncularımızın motivasyonunu yükseltmeye çalışıyoruz. Doğru oyunda neler yapabileceklerini onlara gösteriyoruz. Rakibimize fazla pozisyon vermedik. Hatta öne geçebileceğimiz pozisyonlarda biraz daha becerikli olabilseydik avantaj sağlamamız an meselesiydi. Bu 1 puan bizim için altın değerinde oldu. Bizim bu enerjiye ve birlikteliğe ihtiyacımız var. Biz sonuna kadar pes etmeyeceğiz, taraftarımız sadece inansın ve bizlere güvenmeye devam etsinler" dedi.

Haberin Devamı