Skorer Altın Gol geri mi geliyor?

Altın Gol geri mi geliyor?

09.09.2010 - 17:23 | Son Güncellenme:

.

Altın Gol geri mi geliyor

FIFA Başkanı Sepp Blatter, kurumun resmi internet sitesine verdiği röportajda; Altın Gol kuralını geri getirmenin ya da 90 dakikanın ardından seri penaltı atışlarına geçilmesinin; FIFA'nın gündeminde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Dünya Kupası'nda sahaya defans yapmak için çıkan takımlar olduğunu belirten İsviçreli futbol adamı; üst düzey organizasyonlarda, takımların güzel futbol oynamak ve kazanmak için sahaya çıkmaları gerektiğini belirtti.

Blatter: "Bazı takımlar yalnızca gol yememeyi hedefliyor. Karşılaşmalar uzatmaya gidince de, zaten defansif olan oyun mentalitesi daha da fazla savunmaya yönelik oluyor. Bunun önüne, uzatmalarda altın gol kuralını devreye sokarak geçebiliriz. Bir diğer fikir ise 90 dakikanın ardından seri penaltı atışlarına geçilmesi. Önümüzdeki toplantılarda bu konuları ele alacağız" ifadelerini kullanarak; önümüzdeki günlerde futbol kurallarında yapılacak değişikliğin sinyallerini verdi." ifadelerini kullandı

FIFA'nın 1993'te uygulamaya koyduğu Altın Gol kuralı, 2002'de oyun kurallarından çıkarılmıştı. Altın Gol'un kullanıldığı 9 yılda; bir çok final, uzatma dakikalarında gelen tek golle sonuçlandı.

Bu gollerin en akılda kalanları arasında; 1996 yılında Bierhoff'un Avrupa Şampiyonluğu maçında Almanya formasıyla Çek Cumhuriyeti'ne attığı gol, 2000 yılında Süper Kupa maçında Galatasaraylı Mario Jardel'in Real Madrid filelerini sarsan vuruşu; aynı yıl Fransız David Trezeguet'nin takımına Avrupa Şampiyonluğu'nu getiren volesi ve 2001 Uefa Kupası finali'nde Alavesli Geli'nin Liverpool'a karşı kendi kalesine attığı gol bulunuyor.

Haberin Devamı

(Lig TV)

Yazarlar