Turkish Airlines Euroleague Anadolu Efes, Euroleague'de final için parkede! Çifte bayram olsun

Anadolu Efes, Euroleague'de final için parkede! Çifte bayram olsun

19.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Euroleague’de Anadolu Efes üst üste 2. şampiyonluk için Final Four serüvenine başlayacak. Temsilcimiz yarı finalde Olimpiakos’u yenerek 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Türkiye’ye bir sevinç daha yaşatmaya çalışacak. Diğer yarı finalde Real Madrid ile Barcelona kozlarını paylaşacak.

Anadolu Efes, Euroleaguede final için parkede Çifte bayram olsun

Avrupa Basketbolu’nun kalbi 3 gün boyunca Sırbistan’da atacak, Belgrad’ın ev sahipliğinde düzenlenecek Turkish Airlines Euroleague’de üst üste üçüncü, toplamda dördüncü kez Final Foura yükselme başarısı gösteren son şampiyon Anadolu Efes, bir kez daha zirveyi kovalayacak. Temsilcimizin bugünkü rakibi TSİ 19.00’da Yunanistan temsilcisi Olympiakos olacak. Stark Arena’da günün ikinci yarı finali ise Barcelona-Real Madrid TSİ 22.00’de oynanacak. Euroleague şampiyonluk kupası ise cumartesi günü oynanacak finalin ardından belli olacak.

Haberin Devamı

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman, 5. kez EuroLeague Final-Four’da yer alma başarısı gösterecek. Daha önce Efes ile 1999-2000 sezonunda finallere katılma hakkı kazanan ve turnuvayı üçüncülükle noktalayan Ataman, 2002-2003 sezonunda İtalyan ekibi Montepaschi Siena ile üçüncü, 2018-2019 sezonunda da Anadolu Efes ile 2. olmuştu. Deneyimli çalıştırıcı, son Final-Fouru’nda ise Anadolu Efes ile geçtiğimiz sezon şampiyon olmuştu.

Belgrad’daki organizasyona basketbolseverler büyük ilgi gösterirken, biletlerin tamamının satıldığı açıklandı. Özellikle Yunan taraftarların yıllar sonra gelen Final-Four için Belgrad’a akın ettiği gözlenirken, 1500 civarında Anadolu Efes taraftarının da tribünlerde yer alması bekleniyor.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Larkin’den mesaj

Anadolu Efes’in yıldız ismi Shane Larkin ise kupayı tekrar kazanmak istediklerini vurguladı. Tecrübeli basketbolcu, “Her zaman olduğu gibi başarıya aç bir şekilde hareket etmeliyiz. Buradaki her anın tadını çıkarmamız gerektiğini biliyoruz. Hedefimiz, buradan tekrar şampiyonlukla ayrılmak. Bu hedefimize odaklandık. Bir antrenörün takımına güvenmesi ve bunu hissettirmesi bir oyuncu için önemli. Son 3 yıldır olduğu gibi birbirimize güveniyoruz” dedi.

Olimpiakos’ta yüzler gülüyor

Olimpiakos Başantrenörü Bartzokas ise, “Tekrardan burada olmak bizim için onur. Oyuncularıma, kendi oyunumuza konsantre olmamız gerektiğini söyledim. Öz güvenli bir şekilde şehrimiz ve kulübümüz için oynamalıyız” ifadelerini kullandı.

Yunan ekibinin tecrübeli oyuncusu Georgios Printezis de, “Tekrardan Euroleague’de Final-Four organizasyonunda yer almak bizim için büyük bir ayrıcalık. Sezon başında son ana kadar ulaşmak için çok çalışmak zorunda olduğumuzu biliyorduk. Hem kendi adıma hem de takımım adına çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

‘Yine kazanacağız’

Turkish Airlines Euroleague Final-Four’unda basın toplantısı dün Stark Arena’da gerçekleştirildi. Basın toplantısında Anadolu Efes adına başantrenör Ergin Ataman ve Shane Larkin yer aldı.

Sezona iyi başlamadıklarını ancak zaman geçtikçe ritim bulduklarını ifade eden Ataman, “Play-off’a kalmamız halinde her zaman oynadığımız basketbola geri dönüş olacağına emindim. Sezonun en önemli anlarında kendi oyunumuzu tekrardan oynamak için doğru yolu bulduk. Diğer takımlar gibi biz de kazanmak için buradayız” ifadelerini kullandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da kutlayan tecrübeli çalıştırıcı, “Sezonun en flaş basketbolunu oynayan takımlarından birisiyle karşılaşacağız. Tabii ki kazanıp 19 Mayıs’ı coşkuyla, 21 Mayıs’taki finale getirmek istiyoruz. Ben iddialı bir koçum. Özellikle Yunan basınının duymasını istiyorum. Biz şampiyon olacağız. Kadrosunda bu kadar iyi oyuncular olan ve son şampiyon olan bir takımın başka iddiası olamaz” diye konuştu.

Haberin Devamı

En iyiler seçildi

Turkish Airlines Euroleague’de sezon ödüllerini kazanan isimler de basın toplantısı öncesinde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Euroleague’de sezonun en değerli oyuncusu Barcelona’dan Nikola Mirotic seçildi. Sezonun sayı kralına verilen Alphonso Ford En Skorer Oyuncu ödülünü ise Anadolu Efes’ten Vasilije Micic kazandı.Turkish Airlines Euroleague’de sezon ödüllerini kazanan isimler de basın toplantısı öncesinde düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Euroleague’de sezonun en değerli oyuncusu Barcelona’dan Nikola Mirotic seçildi.

Sezonun sayı kralına verilen Alphonso Ford En Skorer Oyuncu ödülünü ise Anadolu Efes’ten Vasilije Micic kazandı.En iyi savunma oyuncusu ödülü Olimpia Milano’dan Kyle Hines’ın olurken; Sezonun Yükselen Yıldızı ödülünü ise Barcelona’dan Rokas Jokubaitis elde etti.

Euroleague’de yılın koçu ödülü de Olympiacos’un başantrenörü Georgios Bartzokas’a gitti. Normal sezonun en iyi ilk 5’inde ise Shane Larkin, Mike James, Sasha Vezenkov, Nikola Mirotic ve Walter Tavares yer aldı.

Rangers'ın Avrupa Ligi'nde finale uzanan mükemmel serüveni