Skorer Andre Santos: Daum daha iyi bir hocaydı

Andre Santos: Daum daha iyi bir hocaydı

30.12.2010 - 10:11 | Son Güncellenme:

Andres Santos son dönemde neden yedek kaldığından Daum'a kadar çok çarpıcı ve ilginç açıklamalarda bulundu.

Andre Santos: Daum daha iyi bir hocaydı

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Andres Santos son dönemde neden yedek kaldığından Daum'a kadar çok çarpıcı ve ilginç açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Andre Santos, devre arası tatiline çıkmadan önce Sabah Gazetesi'nden Oğuz Yörük'E gündem yaratacak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Brezilyalı yıldıza ilk olarak Brezilya Milli Takımı'nın bankosu iken Fenerbahçe'de neden yedek kaldığını açıkladı.

"Bu sorunun bir çok cevabı olabilir ve ben bu birçok cevabı size verebilirim. Ama en doğru yanıtı bu röportajda vereceğim. Mesela iki antrenörün (Daum ve Kocaman'ın kast ediyor) oyun tarzları farklı olabilir. Kocaman'ın sistemine alışamamış olabilirim. Belki form tutamadım bu sezon, belki de bir maç oynuyorum üç maç yedek kaldığım için devamlılık sağlayamıyorum. Kendime olan güvenimi kaybediyorum ve sahaya çıkınca bir türlü isteneni veremiyorum sorunun cevabı bu da olabilir."

Haberin Devamı

HOCA BANA GÜVENMİYOR

Santos içini tam boşaltamamış olacak ki, bu uzun yanıtına daha özet ama anlamlı bir cümleyle devam ediyor.

"Ben Brezilya Milli Takımı'nda oynuyorsam, dünyanın önde gelen kulüpleri beni beğenip transfer etmek istiyorsa bu benim kalitemi gösterir. Ama Aykut Kocaman'ın bana güveni hiç yok ve Fenerbahçe'de oynayamamamın başlıca nedeni de bu olsa gerek."

Santos, yakın arkadaşı Cristian Baroni'yle transferlerini, o zaman 'Sportif Direktör' sıfatıyla Aykut Kocaman'ın Brezilya'da bizzat izleyip beğenerek yaptığını hatırlatıp, "Türkiye'ye gelmemizi isteyen kişi Aykut Kocaman'dır. Buna rağmen Aykut'un bizi sevmediğini düşünüyorum ve bunun nedenini bilmiyorum. Ama şunu bilmeli ki, sevse de sevmese de, güvense de güvenmese de, oynasam da oynamasam da Fenerbahçe ile sözleşmem var ve buradayım. Beni isteyen takımlarla oturup anlaşılmazsa, sözleşmem bitene kadar Fenerbahçe forması giyeceğim" diyerek kendisi istemeden ayrılmayacağını gösterdi.

BURADA KALMAK İSTEMİYORUM

Fenerbahçe'de kalmayı ve şampiyonluk yaşamayı çok istediğini anlatan Santos, "Ama şu yarım sezonda yaşadıklarımdan sonra Fenerbahçe'de kalmak istemiyorum. Eğer oynamayacaksam Fenebahçe'de kalamam. Bu benim milli takımdaki geleceğimi de tehlikeye atar. Özellikle gitmeyi istediğim bir takım yok. Barcelona, Real Madrid gibi takımların da benimle ilgilendiğini duyuyorum. Böyle büyük takımların formasını giymeyi çok isterim ama oynayamayacaksam oralara da gitmeyi kabul etmem" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aykut Kocaman'ın kendisiyle sık sık konuştuğunu söyleyen Santos, "Bana hep iyi olmamı söylüyor ama iyi olmam için hiçbir şey yapmıyor. Türkiye'nin en kaliteli futbolcular topluluğu Fenerbahçe'dir. Bir çoğu ülkelerinin milli takımlarında kaptanlık yapıyor. Bu kadar iyi bir kadro Avrupa kupalarında yoksa, ligde ve kupada bu durumdaysa sorun o takımı yöneten kişiden kaynaklanıyordur" dedi.

Oynatılmazsan taraftar da siler tabi...

Türkiye'de en çok neden rahatsız olduğunu sorduğumuz Andre Santos yine ilginç bir yanıt veriyor: "Baskı... Burada futbol nefes almak gibi. Ne rahat yemek yiyebiliyorsun, ne rahat alışveriş yapabiliyorsun. Her yerde basın var, taraftar var. Burada insanlar sevgilerini bonkörce dağıtıyorlar. Türkiye'de futbol sadece sahada kalmıyor, bu çok net." Santos, İstanbul'da en çok restoranları sevdiğini söyleyerek sevdiği yemekler içinse, "Özellikle tavuk şiş ve dürüm dönere bayılıyorum" diyor.

Haberin Devamı

Brezilyalı zaman zaman kendisini protesto eden Fenerbahçe taraftarları için de şu ifadeleri kullandı: "Taraftar beni zaman zaman destekledi, çoğu zaman ise eleştirdi. Sen iyi oynarsan takım iyi yerlerdeyse dünyanın her yerinde destek görür alkışlanırsın. Eğer sen oynatılmıyor, ara sıra şans buluyorsan taraftarın da sana olan güveni kaybolur ve sahada yaptığın her hata taraftarın gözüne batar."

Başkanı diktatör sanmıştım!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında da Santos oldukça ilginç sözler sarfetti: "İlk transfer olduğumda beni ürküten tek kişi başkandı. Çok sert, diktatör görünüyordu. Ama onu sonradan çok iyi anladım ve tanıdım. Başkan Aziz Yıldırım çok dürüst ve düşündüklerini sakınmadan dobra dobra söyleyen biri, Fenerbahçe'de işi en zor olan kişi o. Çok büyük bir camiayı elinde tutmaya çalışıyor ve çok büyük sorumlulukları var. Onun da anlamak ve yaptıklarını takdir etmek lazım."

Haberin Devamı

Andre Santos, Türkiye'de beğenmediği, hoşuna gitmeyen şeyleri sayarken ülkemizle ilgili önemli saptamalar da yapıyor:

"Türkiye'deki en kötü şey herkesin her konuda bir fikrinin olması. Özellikle basın bilmediği bir çok şeyi biliyormuş gibi yazıyor."

Medyanın bazen Brezilyalılar'ın kendi aralarında sorun varmış gibi haberler yapmasından yakınan Santos, "Bazen de Brezilyalılar'ın Türk futbolcularla sorun yaşadığı yansıtılıyor. Bunları yazanlar kendileri inanıyor mu merak ediyorum? Mesela ilk geldiğimizde Alex ile sorunumuz varmış gibi gösterilmeye çalışıldı. Böyle bir şey mümkün değil! Alex İstanbul'a, Fenerbahçe'ye adapte olmamızı sağlayan kişidir, kaptanımız, dostumuzdur. Bu yorumlar saçmalıktan öteye gitmez" ifadelerini kullandı.

Santos, Alex ile hiçbir sorunu olmadığı gibi vatandaşının Fenerbahçe'de en büyük haksızlığa uğrayan isim olduğunu söyledi. Santos, "Teknik direktör tarafından hiç hak etmediği davranışlara, sözlere maruz kalıyor. Aykut Kocaman'ın Alex ile arasındaki sorunu anlamış değilim! Alex'i çekemiyor mu, kıskanıyor mu, neden böyle davranıyor hiç anlamıyorum. 'Beş yılda bir şampiyonluk yaşadı' diye bir demeci var mesela. Çok gereksiz ve anlamsız bir açıklamaydı, bu sözler Alex'i çok yaraladı" diyerek de kaptanın Aykut Kocaman'a olan kırgınlığını gözler önüne serdi. Alex'in 6 yılda yaptıklarının ortada olduğunu söyleyen Santos, "O, Fenerbahçe'nin ışığı, aynası. Bu yüzden de hocanın aksine taraftar Alex'e sahip çıkıyor ve onu destekliyor" diye konuştu.

'Daum daha iyi bir hocaydı!'

Santos, Fenerbahçe'ye geldiği ilk yılındaki hocası Christoph Daum'a ise övgüler yağdırdı. Brezilyalı oyuncu, Türkiye'ye ilk geldiğinde çok mutlu olduğunu anlatarak, "Gelir gelmez oynamaya başladım ve 13 gol attım. Başımızda çok akıllı bir hoca vardı, çok çılgındı. Çok daha ağır antremanlar yaptırmasına rağmen ben Daum'u, Aykut Kocaman'dan daha çok seviyordum. Onunla başarılı bir dönem yaşamıştım. Sakatlanmasaydım ve oynasaydım Trabzonspor'u yenip şampiyon olabilirdik. Ve bu sonuçla Daum bu sezon da bizimle olabilir, her şey çok daha güzel olabilirdi. Bir maç herkesin kaderini değiştirmeye yetti" ifadeleriyle Daum'un ayrılmasından duyduğu memnuniyetsizliğe dile getirdi. Kocaman'ın oynattığı futbolu da eleştiren Santos, "Çoğu zaman takım oyunundan çok uzak bireysel yeteneklere dayalı futbol oynuyoruz. Dia ve Stoch'un defansif özellikleri hiç yok. Futbol, Barcelona ve İspanya milli takımındaki gibi pas oyunudur. Fakat bizde bireysel yetenekler öne çıkmaya çalışıyor, üstelik defansı hiç düşünmeden. Bu yüzden takım oyuncularının üzerine iki kat yük biniyor ve başarılı olamıyoruz" derken son Buca maçıyla ilgili olarak şu saptamayı yaptı: "Kupada belki de son şansımız olan Buca maçına Alex ve Niang'sız çıkmamızı anlayabilmiş değilim."

Emre kardeşim ama...

Takımda en çok Emre Belözoğlu'nu sevdiği anlaşılan Santos, milli yıldızla ilgili oldukça sıcak ve içten şu açıklamaları yapıyor: "Emre saha dışında kardeşin olabilecek kadar yakın, her derdine çare olmaya çalışan yardımsever bir arkadaşımız. Ama sahada her an yumruk yumruğa kavga edebileceğin biri oluyor. Ama kötü biri değil, hırsından, kazanma isteğinden dolayı değişiyor. Ayrıca Semih ve Bekir'i çok seviyorum. Önder ile çok iyi geçiniyordum."

Carlos'u kimse unutmadı

Roberto Carlos'u Fenerbahçe'ye transfer olmasındaki en önemli sebep olarak gösteren Santos, "O tanıdığım en iyi insan ve mevkisinin en iyisi. Fenerbahçe'de onunla oynayan kimse Carlos'u unutmadı. Çok sık telefonlaşıyor, Brezilya'ya her gittiğimde görüşüyoruz. Uzun süre Avrupa'da futbol oynadığı için Brezilya'ya adapte olmakta çok zorlanıyor. Elano da Türkiye'ye hiç adapte olamadı ve ailevi sorunlar ile uğraştı. Ayrıca buradaki sert futboldan da çok yakındı" diye konuştu.

SANTOS'UN BREZİLYA'DA TATİL KEYFİ

Andre Santos, devre arası tatilini yaz aylarının yaşandığı Brezilya'da yakın arkadaşları ile bol bol eğlenerek geçiriyor.

Köpeği, Colin'in özel hediyesi
Santos, evde zamanını çoğunlukla Colin Kazım'ın Belçika'dan getirtip hediye ettiği 'labrador' cinsi Maya isimli köpeği ile geçiriyor.