Galatasaray Arena'da UEFA zirvesi

Arena'da UEFA zirvesi

04.02.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Dursun Özbek’in davetiyle bir araya gelen 4 eski başkan, olası bir ceza ile karşılaşmamak için fikir alışverişinde bulundu. Özbek, “Galatasaray’a gönül verenlerin destekte bulunacağından emindik. Çok başarılı bir toplantı oldu” şeklinde konuştu

Arenada UEFA zirvesi

Galatasaray tarihinin en kritik toplantılarından biri dün Türk Telekom Arena’da gerçekleşti, sarı-kırmızılı kulübün yaşayan başkanları Cim Bom’u krizden kurtarabilmek için omuz omuza verdi.

Haberin Devamı

UEFA’nın 23 Şubat’ta Galatasaray’la ilgili vereceği tarihi karar öncesi Başkan Dursun Özbek’in davetine

icabet eden başkanlar sorunları masaya yatırdı ve sarı-kırmızılıların hem kısa hem de uzun vadeli sorunlarına yaklaşımda bulundu.

Toplantıya katılan Alp Yalman, Faruk Süren, Mehmet Cansun ve Duygun Yarsuvat ile birlikte Ali Dürüst ile Adnan Öztürk de başkanlarla birlikte oldu. Bu isimler dışında toplantıda Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar ve Özbek’in yardımcısı Eşref Alaçayır da yer aldı.

Üç saatlik görüşme

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek 3 saat süren zirve sonrası açıklamalarda bulundu.

Özbek başkanların fikirlerini aldıklarını belirterek, “Çok verimli bir toplantı geçti. Fikir alışverişinde bulunduk. Kendilerinin desteği tam. Bu manada onlara teşekkür ediyorum. UEFA’ya daha kuvvetli gideceğimizi söyleyebilirim. Başkanların bilgilerini ve desteklerini almak önemliydi. Galatasaray’ı seven herkesin bu günde destek vereceğinden emindik. Çok başarılı bir toplantı oldu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Finansal Fair Play’in ruhunu temsil eden kavramlara karşı olmadıklarını dile getiren Özbek, “Biz bu konuda haklı olduğumuzu düşünüyoruz. Bu haklılığı UEFA’da savunacağız ama çıkacak kararı tahmin etmek kolay değil” dedi.

Özbek, Ünal Aysal ve Adnan Polat’ın gelmemesiyle ilgili olarak ise “Yurtdışında olduklarını söylediler. Selahattin Başkan, ‘Geç de olsa katılabilirim’ dedi ama kendisini yormasını istemedik. Onlarla bir tur daha görüşme yapacağız. Bizim amacımız camia olarak bütünleşmek. Bunu da sağladığımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Özbek toplantıda erken seçim konusunun da gündeme gelmediğini belirtti.

Başkan Özbek, Tanrıyar’ı evinde ziyaret edecek
101 yaşındaki eski başkan Ali Tanrıyar da dünkü toplantıda yer almadı. Yaşı nedeniyle TT Arena’ya gelemeyen Tanrıyar’ı başkan Dursun Özbek’in kendisi ziyaret edeceği ve görüşlerini alacağı belirtildi.
Polat: Yüzünü bile görmek istemiyorum
Dursun Özbek’in telefonla ulaştığı Adnan Polat, davet için teşekkür etti ancak sert konuştu.
expressgazete.com’un haberine göre Polat, “Benim orada görmek istemediğim insanlar var. Benim Ünal Aysal’la bir araya gelmem doğru olmaz. Ben o adamın suratını bile görmek istemiyorum. Sen iyi niyetle çağırıyorsun ama gergin bir ortam oluşabilir. Bu da faydalı bir toplantı olmasına izin vermez. O yüzden katılımın ahengi bozulabilir” diye konuştu.

Yazarlar