BursaSpor Arjantin Advincula'ya şapka çıkardı

Arjantin Advincula'ya şapka çıkardı

18.02.2016 - 12:18 | Son Güncellenme:

Türkiye'de 14 maçta sıfır çeken Advincula, Güney Amerika ülkesinde ayağının tozuyla şov yaptı, 1 gol-2 asistle Racing galibiyetinin mimarı oldu.

Arjantin Advinculaya şapka çıkardı

Onur Dinçer - Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Bursaspor ile yollarını devre arasında ayırarak Arjantin'in yolunu tutan Luis Advincula, Arjantin'de şov yapmaya başladı. Newell's Old Boys takımının formasını giyen oyuncu 25 yaşındaki sağ bek, takımının formasını ikinci kez giydiği maçta skorer kimliğiyle öne çıktı.

Old Boys dün Arjantin Premier Lig'de Racing Club'ı 5-0 mağlup ederken, Perulu futbolcu 1 gol-2 asistle maça damga vuran isim oldu. Türkiye'de yeşil-beyazlı formayla 12 lig ve 2 kupa olmak üzere 14 karşılaşmada forma giyen Advincula hiç gol atma başarısı gösteremezken, Arjantin'de daha ikinci maçında 3 golde imzası bulunması dikkat çekti.

'Rakibiyle dalga geçti'

Marcelo Bielsa Stadı'ndaki mücadelede adeta şov yapan oyuncu maçın adamı olarak gösterildi. Yaptığı ilk asistte rakibini bir sağa bir sola yatırırak verdiği pasla golü atan Insua kadar payı olduğuna dikkat çekildi, "Rakibiyle dalga geçti, al da at dedi" ifadesi kullanıldı. 30. dakikada perdeyi açan bu golün, rakibin de kilidini çözdüğüne dikkat çekildi.

Haberin Devamı

Peru'da sevinç yarattı

Dördüncü goldeki ortası da adrese teslim olarak nitelendirilen deneyimli futbolcu için Arjantin basını övgü dolu ifadeler kullandı. Ülkede hemen hemen tüm siteler Advincula ile ilgili özel haberler yaptı. Hem gol hem asistleri övgüye layık bulunan oyuncuyla ilgili bir çok pozitif yorum yapılması dikkat çekti. Peru basını da Arjantin'de milli oyuncuya düzülen övgüleri sütunlarına taşıdı ve Advincula'nın performansının ülke için sevindirici olduğu yorumun yaptı.