Dünya Kupası Arjantin basını: "Yüreğimiz hopladı"

Arjantin basını: "Yüreğimiz hopladı"

02.07.2014 - 11:01 | Son Güncellenme:

Arjantin basını, İsviçre'yi uzatma dakikalarında buldukları golle yenerek çeyrek finale çıkmalarını, "Yüreğimiz hopladı: Di Maria'nın hayat kurtaran golü Arjantin'i çeyrek finale taşıdı" sözleriyle ifade etti.

Arjantin basını: Yüreğimiz hopladı

Bosna Hersek, İran ve Nijerya maçlarında olduğu gibi Arjantin bir kez daha kendinden beklenen ışıltılı oyunu sergileyemedi ancak bir kez daha sahadan galip ayrılan takım olmayı başardı. Tangocular bu galibiyetle üst üste 3. kez çeyrek finale çıkmayı başardılar. Sabella yönetimindeki Arjantin Milli Takımı, 117 dakikalık bir sancılı kıvranıştan sonra Messi'nin asistini değerlendiren Di Maria'nın golüyle zafere ulaştı. Di Maria'nın Messi'den adeta rol çaldığı karşılaşmada Arena Corinthinas Stadı'ndaki Arjantinilerin gol sevinci dakikalarca sürdü.

Haberin Devamı

Corinthians, Maracana, Mineirao ve Beira Rio statlarının Arjantin maçlarının olduğu günler kimlik değiştirerek gök mavisine boyanması artık normal hale geldi. Arjantin kupadaki iddiasına devam ettiği müddetçe de bu durum sürecek gibi görünüyor.

Arjantinlilerin futboldaki can düşmanı Pele ile Maradona rekabetinin ete kemiğe bürünmüş hali de her maçta yeniden kendine alan açıyor. Brezilya televizyonları vatandaşlarının en fazla Arjantin maçlarına rağbet ettiğini söylüyorlar. Bu yüzden hem kendi evinde hem de deplasmandaymış gibi oynuyor. Sürekli Arjantin, Messi'nin ayağına top değdiği zaman tv ekranlarından gelen yuhlama sesleri bir an herkesi şaşkına çevirse de sebep her zamanki gibi çok basit: Brezilyalılar. Brezilya'da kiminle görüşülse Messi'yi öven ve büyüklüğünü kabul eden sözler söyleniyor. Hatta Messi'ye referans yapmak için ceza almayı göze alanları bile var. Binlerce Brezilyalının "La Pulga"yla fotoğraf çektirmek en büyük hayalleri arasında. Ancak konu Arjantin maçı olunca durum değişiyor. Aralarındaki ezeli rekabet ve düşmanlık rakip takımı canla desteklemeye itiyor her iki takımı da. İki ülke arasındaki rekabet ise hem aynı kıtada yaşayan iki dev olmalarından hem de Arjantin'in 1990'da Brezilya'yı kupadan elemesinden kaynaklanıyor. Brezilya'nın da "Pentacampeo-5 kez şampiyon" olması Arjantinlileri epey kıskandırıyor.
Arjantin-İsviçre maçı da aynı ortamda geçti. Maçtan bir gün önce Sao Paulo'nun çeşitli yerlerinde yaşayan Arjantinli-Brezilyalı atışmaları FIFA'yı harekete geçirmişti.

Haberin Devamı

Arjantinli gazeteci Vito Amalfitano'nun FIFA yetkililerine dayandırdığı bilgilere göre birçok sivil giyimli polis, statta herhangi bir tatsızlık çıkmaması için görev aldı. 40 bin Arjantinli, 60 bin kişilik Arena Corinthians Stadı'nı doldurdu. İsviçreli taraftarın sayısı ise çok az. 60 bin kişilik stadın geri kalanını dolduran Brezilyalılar, İsviçre takımını destekledi. Corinthians Stadı önünde de zaman zaman Arjantin ve Brezilyalı taraftarlar arasında karşılıklı atışmalar yaşandı. Arjantinlilerin, "Maradona Pele'den büyüktür" şarkısına karşılık Brezilyalılar, "Pele'nin Arjantin'den daha çok kupası var" sözleriyle karşılık verdi.
Maç başlayınca da bu sefer stat içinde atışmalar başladı. Brezilyalıların Messi ve Di Maria'yı ıslıklamalarına baya içerlenen Arjantinliler golden sonra İsviçre değil Brezilya aleyhine şarkılar söylemeye başladılar. Maç sırasında birkaç farklı yerde gerginlikler yaşandı ancak büyümeden önlendi.

Haberin Devamı

Dİ MARİA: "GÜZEL ŞEYLER YAPTIK"
İsviçre karşısında zaferin mimarı Angel Di Maria, maç sonrası sevincini eliyle kalp işareti yaparak gösterdi. Sonuçtan oldukça memnun olduğunu söyleyen Di Maria, "Sahadan galip olarak biz ayrılıyoruz çünkü güzel şeyler yaptık" dedi.

SABELLA: "DAHA DA İYİLEŞMEMİZ GEREKİYOR"
Arjantin Teknik Direktörü Alejandro Sabella maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, "İlk yarıdan sonra her şey tamamen bize aitti" dedi ama "Daha da iyileşmemiz gerekiyor" demeyi de ihmal etmedi.
İlk yarı eşit gelişti ancak ikinci yarıdan itibaren biz üstünlüğü ele geçirdiklerini belirten Sabella, "Garip bir maçtı. İlk 90 dakikada kazanabileceğimiz bir maç olduğuna inanıyorum. Dengeli geçen ilk yarıda, İsviçreliler iki önemli pozisyon yakaladılar. Ancak biz de ikinci yarıda 5-6 mutlak pozisyon kaydettik Artık bu andan itibaren çeyrek final maçını düşünüyoruz" diye konuştu.