Fenerbahçe ‘Asıl resmi görürsünüz!’

‘Asıl resmi görürsünüz!’

22.01.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiliz basınından BBC, Fenerbahçe’nin yaşadığı krizi masaya yatırdı, “Düşünün Liverpool ya da Arsenal, Premier Lig’de düşme potasında, o zaman resmi görürsünüz” ifadesini kullandı.

‘Asıl resmi görürsünüz’

Tarihinin en kötü günlerini geçiren Fenerbahçe’ye İngiliz BBC de kayıtsız kalmadı. Sarı-lacivertli kulübün analiz edildiği haberde, lider Başakşehir’in 22 puan gerisinde olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı

Süper Lig’de 21 şampiyonluğu bulunan Galatasaray’ın ardından Fenerbahçe’nin 19 şampiyonlukla en çok mutlu sona ulaşan ekip olduğu belirtilirken, küme düşme hattındaki sarı-lacivertlilerin 1959’da başlayan ligde hiç küme düşmediği ifade edildi. Bu tablo, Premier Lig’le kıyaslanırken, “Düşünün Liverpool ya da Arsenal, Premier Lig’de düşme potasında, o zaman resmi görürsünüz” denildi.

Fenerbahçe’nin kötü performansında sıradan yabancı oyuncular alınmasının etkili olduğu vurgulanırken şu ifadeler kullanıldı: “Fenerbaheçe; Jay-Jay Okocha, Pierre van Hooijdonk, Alex, Nicolas Anelka, Roberto Carlos ile son yıllarda Dirk Kuyt, Nani ve Robin van Persie gibi ünlü yabancı oyunculara sahipti. Şimdi zorlanan Fenerbahçe takımında Liverpool’un eski defansı Skrtel, forvet Soldado, Swansea’den kiralık Ayew ve Leicester’ın rekor transferi Islam Slimani ve Mathieu Valbuena var.”

Haberin Devamı

BBC teknik direktörlere de ayrı bir parantez açarken, Fenerbahçe ile sezona başlayan Phillip Cocu’nun PSV ile 3 yıl Hollanda şampiyonluğu yaşadağı hatırlatıldı, sarı-lacivertlilerin söz konusu dönemde 10 lig maçının 5’ini kaybettiği vurgulandı.