Galatasaray Aslan gibi grup!

Aslan gibi grup!

31.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde gönlüne göre bir kura çekti.

Aslan gibi grup

H Grubu’nda yer alan sarı-kırmızılı temsilcimiz, İngiliz devi Manchester United, Portekiz’in yükselen değeri Braga ve Romanya’nın son yıllarda yaptığı çıkışla dikkat çeken ekibi CFR Cluj’la eşleşti.

Haberin Devamı

M.UNITED

Şeytan güçlendi

Manchester United Premier Lig’de geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son haftada aynı kentin bir diğer takımı City’ye kaptırdı. 1992’de Premier Lig olarak biçimlendirilen ligde o tarihten bu yana 12 şampiyonlukla en çok ipi göğüsleyen takım olan Kırmızı Şeytanlar’ın başında 1986 yılından bu yana Sir Alex Ferguson bulunuyor.

Kadrosunda İngiltere’nin en önemli yıldızlarından Wayne Rooney’yi barındıran Manchester United, Rio Ferdinand, Nani, Ashley Young, Evra gibi oyuncularla da dikkat çekiyor. Geçtiğimiz sezonun gol kralı Hollandalı Van Persie’yi de transfer ederek gücüne güç katan Manchester United Şampiyonlar Ligi’nde, eski ismiyle Avrupa Kupası olduğu dönem de dahil olmak üzere 3 kez kupayı kaldırma mutluluğuna ulaştı.

Haberin Devamı

YILDIZI
Van Persie
Geçtiğimiz sezon Arsenal forması ile 30 gol atarak Premier Lig gol kralı olan Hollandalı forvet, sezon başında 30 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Manchester United’ın yolunu tuttu.

KÜNYE
Ülke: İngiltere
Renkler: Kırmızı-beyaz
Kuruluş: 1878
Stat: Old Trafford
Kapasite: 75.000
Başkan: Avram Glazer
Teknik Direktör: Alex Ferguson

CFR CLUJ

Romanya’nın parlayan yıldızı

Cluj köklü bir kulüp olmasına karşın tarihinin en başarılı dönemlerini son 5 yıl içinde yaşadı. İlk şampiyonluğunu 2007-2008’de kazanan Rumen ekibi 2009-2010’da bu mutluluğu bir kez daha yaşadı. Ülkesinde geçtiğimiz yıl bir kez daha ipi göğüsleyen taraf olan Cluj, Galatasaray’ın rakibi olmadan önce 3. eleme turunda Çek Liberec takımını iki maçta da yenerek elemiş, play-off’ta ise İsviçre’nin Basel ekibini yine iki maçta da devirerek gruplara katılma hakkı elde etmişti.

Kadrosunda çok önemli bir yıldız oyuncu bulundurmayan Cluj’da en dikkat çekici isimlerden biri olarak sezon başında takıma katılan Diogo Valente görülüyor. Geçtiğimiz sezon ligde 12 gol kaydeden Yunan forvet Pantelis Kapetanos ile 10 gol kaydeden Modou Sougou diğer dikkat edilmesi gereken oyuncular.

YILDIZI
Diogo Valente
27 yaşındaki Portekizli kanat oyuncusu daha önce ülkesinde Porto ve Braga takımlarının formasını giymişti. Sezon başında Rumen ekibine gelen Valente, U-21 takımının da formasını giymişti.

Haberin Devamı

KÜNYE
Ülke: Romanya
Renkler: Kırmızı-beyaz
Kuruluş: 1907
Stat: Dr. C.Radulescu
Kapasite: 23.500
Başkan: Iuliu Mureşan
Teknik Direktör: Ioan Andone

BRAGA

Udinese’yi elediler

Braga Portekiz futbolunun son dönemlerdeki yükselen yıldızı konumunda.
3 büyükler olarak bilinen Porto, Benfica ve Sporting Lizbon’u son yıllarda en çok zorlayan takım olan Braga geçtiğimiz sezon Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’a ikinci turda elenmiş ve kendi ligini de 3. sırada bitirmişti.

Braga, 2009-2010 sezonunda tarihinin en başarılı sezonunu yaşadı. Bu dönem şampiyonluğu kovalayan ve ligi ikinci sırada tamamlayan kırmızı-beyazlı ekip, sonraki sezon UEFA Avrupa Ligi’nde final oynamış ve ismini tüm kıtaya tanıtmıştı.

Kadrosunda Mossoro, Hugo Viana, Lima ve Alan gibi önemli oyuncuları barındıran Braga, Şampiyonlar Ligi play off’unda İtalya’nın Udinese takımını 1-1 biten iki maçın ardından penaltılarla eleyerek gruplara katıldı.

Haberin Devamı

YILDIZI
Alan
Braga takımının 32 yaşındaki kaptanı Alan Osorio da Costa Silva, geçtiğimiz sezon Beşiktaş ile Avrupa Ligi 2. tur maçlarının ikisinde de 90 dakika görev yapmış, iyi bir futbol sergilemişti.

KÜNYE
Ülke: Portekiz
Renkler: Kırmızı-beyaz
Kuruluş: 1921
Stat: Estadio Municipal
Kapasite: 30.000
Başkan: Antonio Salvador
Teknik Direktör: Jose Peseiro

DİĞER?GRUPLAR

A Grubu
Porto
Dinamo Kiev
P.S.Germain
D.Zagreb

B Grubu
Arsenal
Schalke
Olympiakos
Montpellier

C Grubu
Milan
Zenit
Anderlecht
Malaga

D Grubu
Real Madrid
Man.City
Ajax
B.Dortmund

E Grubu
Chelsea
S.Donetsk
Juventus
Nordsjalland

F Grubu
B.Münih
Valencia
Lille
Bate Borisov

G Grubu
Barcelona
Benfica
S.Moskova
Celtic

Yazarlar