Beşiktaş Atiba'nın gecesi

Atiba'nın gecesi

24.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş’ın İngiltere’deki son hazırlık maçındaki iki gol de Kanadalı oyuncunun ayağından geldi.

Atibanın gecesi

Kartal, Şampiyonlar Ligi’nde karşılaşacağı Feyenoord maçının taktiğini denediği Bundesliga ekiplerinden Mainz karşısında etkili bir futbol ortaya koyamadı. İlk yarı golsüz kapanırken önce kendi filelerini havalandıran Atiba Hutchinson gecenin skorunu da noktaladı.

Haberin Devamı

Hem yeni sezonun hem de Feyenoord maçının hazırlıklarını İngiltere’de sürdüren Beşiktaş, kamptaki son maçını Mainz ile oynadı ve rakibi ile 1-1 berabere kaldı.

Bilic’in, Feyenoord taktiğini denediği dün geceki maçta, her ne kadar bireysel olarak bazı futbolcular hazır gözükse de, Beşiktaş takım olarak kafalarda soru işaretleri bıraktı. Brosi’nin, 51. dakikada çektiği şuta müdahale etmek isterken topu kaleye gönderen Atiba, buna rağmen takımın en hazır isimlerinden biriydi. Kartal’da kendisinin tamamen hazır olduğunu gösteren bir başka oyuncunun ismini Kerim diye yazabiliriz. 13. dakikada Cenk Tosun’a yaptığı asist gol olmadı ama maçın unutulmayan anlarından biri oldu. 18’de Oğuzhan’a şapka çıkartılacak bir pas atan Serdar ise 40. dakikada savunmasından uzaklaştırdığı tehlikeyle de göze çarptı.

Haberin Devamı

Bireysel olarak hazır olmak tabii ki Bilic’e yetmez. Takım savunmasında fazla sıkıntılar olmasa da dünkü oyun, takım olarak hücumda sıkıntının büyük olduğunu gösterdi. 78. dakikada Atiba bu kez karşı kaleye attığı golle takımına eşitlik getirsede de, Demba Ba kendisine yapılan asistler konusunda Atiba kadar şanslı değildi. Feyenoord maçı öncesinde Beşiktaş özellikle 10 numara konusunda büyük problemler yaşayabilir.

GÖZE BATANLAR

ATIBA: Kendi kalesine gol attı ama çalışkanlığı ve formuyla dünkü Beşiktaş’ın en çok göze çarpan isimlerinden biri oldu.

KERİM: Sağ kanat ve sağ içte rakip tarafından sıkıştırıldığı anda bile yaratıcılığını göstererek kendisini tutanlardan kurtulmasını bildi. Takımın bir başka çalışkan oyuncularından biriydi.

SERDAR: Özellikle ilk yarıda hem savunmada hem de hücumda iyi işler çıkardı. 18. dakikada Oğuzhan’a verdiği pasa Bilic adeta şapka çıkardı.

DEMBA BA: Tam anlamıyla hazır olmadığı için, Bilic tarafından ikinci yarıda oynatıldı. Beşiktaş forması altındaki ilk resmi maçında arkasındaki isimlerden gerekli pasları alamadı. Oynama arzusu ve gücüyle ile dikkatleri üzerine çekti.

Gurbet bitti

2014-15 sezonunun hazırlıklarını iki etap halinde sürdüren Beşiktaş, İngiltere’deki kamp çalışmalarına nokta koydu. İlk etabını Almanya, ikinci etabını ise İngiltere olmak toplam 25 gün yurt dışında kalan siyah - beyazlı oyuncular, çalışmaların bundan sonrasını İstanbul’da sürdürecek. Beşiktaşlı futbolcular BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde Feyenoord maçının hazırlıklarını tamamladıktan sonra 29 Temmuz’da bu kez Hollanda’ya uçacak.

Haberin Devamı

MAÇIN KARNESİ

HAKEMLER: Evans, Mycock, Watson
BEŞİKTAŞ: Cenk (6) - Serdar (6) (Ümit Dk 67 (5), Franco (6), Ersan (5) (Sivok Dk.46 (5), Motta (5) (İsmail Dk.63 (5) - Kerim (7),
Oğuzhan (5) (Muhammed Dk.63 (5), Veli (5)(Atınç Dk.67 (5), Atiba (6), Olcay (5) -
Cenk (5) (Demba Ba Dk.46 (5)
MAINZ: Loris (6) - Gonzo (5) (Brosi Dk.46 (7), Bello (5), Wikolce (5), Jo Hoo (5) (Damian Dk.46 (5) - Geisi (6), Baumi (6), Chris (5)
(Polti Dk.46 (6), Yunis (5), Koo (5) (Todor Dk.46 (6) - Shinji (5) (Petar Dk.46 (5)
SARI KARTLAR: Franco
GOLLER: Atiba (k.k Dk.51) Atiba (Dk.78)