Diğer Avrupa Triatlon Birliği Başkanı Renato Bertrandi'den Türkiye'ye övgü

Avrupa Triatlon Birliği Başkanı Renato Bertrandi'den Türkiye'ye övgü

15.10.2021 - 11:34 | Son Güncellenme:

Avrupa Triatlon Birliği (ETU) Başkanı  Renato Bertrandi, Türkiye'nin mükemmel bir spor geleneği ve potansiyelinin  olduğunu belirterek, "İlerleyen yıllar içinde Türkiye, triatlonda daha iyi  yerlere gelecektir." dedi. 

Avrupa Triatlon Birliği Başkanı Renato Bertrandiden Türkiyeye övgü

Avrupa Triatlon Birliği (ETU) Başkanı  Renato Bertrandi, Türkiye'nin mükemmel bir spor geleneği ve potansiyelinin  olduğunu belirterek, "İlerleyen yıllar içinde Türkiye, triatlonda daha iyi  yerlere gelecektir." dedi. 

Haberin Devamı

İtalyan spor adamı Renato Bertrandi, AA muhabirine dünya triatlon haritasında Alanya'nın ve Türkiye'nin önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Triatlonun Türkiye'de ilk kez 30 yıl önce Alanya ilçesinde organize  edildiğinde birçok zorluklarla karşılaşıldığını tahmin ettiğini aktaran  Bertrandi, ancak o zaman pdk tanınmayan bu sporun her geçen gün daha da  büyüdüğünü ifade etti.

ETU'ya başkan seçildikten sonra ilk kez 2013 yılında Alanya ilçesine  geldiğini anlatan 72 yaşındaki spor adamı, "İlginç olan şu ki Alanya triatlonu,  30 yıl önce, 1991 yılında Türkiye'de triatlon federasyonu yokken başladı. Bu,  genelde olmayan bir durumdur. Tabii yıllar oldu. Türkiye federasyonu birçok  basamak aştı. Şu anda bizim de liderlik yaptığımız bu organizasyon (30. Alanya  Triatlonu), fantastik bir yolda ilerliyor. Çok mükemmel bir spor geleneğiniz ve  potansiyeliniz var. İlerleyen yıllar içinde triatlon Türkiye'de daha iyi yerlere  gelecektir." değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Triatlon ve turizmin birlikte gelişen güzel bir yapısının olduğuna da  dikkati çeken Bertrandi, "İstatistik yaptığımızda bir sporcunun 2,5 oranında  izleyici getirebileceğini ve toplam katılımcı rakamlarının da Alanya özelinde 2  bin 500 kişiyi bulabileceğini gözlemledik." diye konuştu.

Bertrandi, triatlonun Türkiye'de ilk kez başladığı Alanya'da ekim  ayında bile bu spor için havanın mükemmel olduğunu anlatarak, birçok Avrupa  ülkesinin bu aylarda yağmurlu ve soğuk olduğuna dikkati çekti.  Türkiye'ye ve federasyonuna ev sahipliği için teşekkür eden Bertrandi,  "Alanya'da 30 yıldır bir organizasyonu düzenliyor olmak büyük bir onur. Ben de  Avrupa triatlonu olarak, burada olmaktan gurur duyuyorum. Uzun yıllar bu  organizasyonun, bir gelenek olarak devam etmesini diliyorum. Alanya kusursuz bir  organizasyona imza attı." ifadelerini kullandı.

 

Yazarlar