İtalya Avrupa'da çizme modası!

Avrupa'da çizme modası!

07.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2020’nin ilk final biletini, İspanya’yı yarı finalde devirmeyi başaran İtalya aldı. Devre golsüz kapandı. Çizme ekibi, Chiesa ile üstünlüğü yakaladı. Morata, maçı uzatmalara taşıdı. Eşitlik yine bozulmadı. Penaltılar sonunda 5-3 öne geçen İtalya 6’da 6 yaparak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

İki yarıda farklı görüntü

Haberin Devamı

İtalya ve İspanya arasındaki EURO 2020 yarı final maçı, normal süre ve uzatmaların 1-1 tamamlanmasının ardından penaltılarda 4-2 İtalya üstünlüğüyle bitti, Gök Maviler finale uçtu. Maçın ilk yarısı tam bir orta saha mücadelesine sahne oldu. İtalyanlar bu bölümde topu rakibe bıraksa da Boğalar bunu avantaja çeviremedi. İkinci yarıda ise orta sahalar daha hızlı geçildi. Her iki takımın da topu rakip ceza sahası önüne kolay taşıdığı bir devre oldu. Uzatmalarda İspanya bastırsa da skor değişmedi, penaltılar sonucu belirledi.

Morata uzatmaya taşıdı

25’te Olmo’nun karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Donnarumma topu çıkardı. 45’te Emerson’un şutunda top direğe çarparak auta çıktı. 52’de Busquets ceza yayı üzerinden vuruşunda top direği sıyırıp auta gitti. 60’ta Federico Chiesa’nin plase vuruşunda top uzak köşeden filelere gitti. 80’de Olmo ile yaptığı verkaçla ceza sahasına giren Morata, yerden bir vuruşla topu kalecinin sağından ağlara gönderdi: 1-1. 102. dakikada Bonucci topu çizgiden çıkarınca maç penaltılara gitti. Olmo ve Morata atışlarını kaçırınca İspanya elendi.

Haberin Devamı