Süper Lig Aykut Kocaman'dan olay sözler! 'Alex en fazla benim zamanımda oynamış'

Aykut Kocaman'dan olay sözler! 'Alex en fazla benim zamanımda oynamış'

27.01.2022 - 15:10 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ve Başakşehir'in eski teknik direktörü Aykut Kocaman, katıldığı TV programında önemli açıklamalar bulundu.

Aykut Kocamandan olay sözler Alex en fazla benim zamanımda oynamış

İşte Aykut Kocaman'ın Tivibu'da katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar;

Haberin Devamı

Söylemeye çalıştığımı anlamadan, bilmedikleri konularla ilgili bir şey söyleyen insanlara karşı hemen bir saldırı oluyor. 'Futbol koşmak mı?' deniliyor ama şimdi televizyonlarda hep bunlar konuşuluyor.

Yıllarca futbol oynamışım, hayatımı bundan kazanmışım ama futbolun ne olduğunu hakikaten öğrenememişim. Ama oynamayan, yanlış anlaşılmasın, kafa yormayanlardan ucuz eleştiriler geliyor. İçi şişiyor insanın, bu yüzden futboldan uzak kalmaya çalıştım.

'Alex en fazla benim zamanımda oynamış'

Hem Alex hem Valbuena konusu uzun zamandır sanki belli bir güç tarafından organize bir şekilde bana yönlendiriliyor. Olumsuz algı amacıyla ama nedenini bilmiyorum. Kendimce birtakım şeylerim var ama temel nedenini bilmek mümkün değil.

Haberin Devamı

Ne Valbuena ne Alex ne de başka bir oyuncuyla ilgili bireysel olarak duygularımın getirdiği olumsuzlukla hareket etme tarafım hiç olmadı. Sportif tarafta çok net rakamlar ortada. Ben, rakamlara ve gözleme inanıyorum. Alex ile ilgili ben bir şeyler söylesem de bu yaygın bir çete tarafından organize algı benimle ilgili yine yapılacak. Alex, en fazla benim zamanımda oynamış, ortalama en çok gol sayısı, maç sayısı benim dönemimde olmuş. Art niyetli olsam bunlar nasıl olacak?

'Valbuena transferini ben istedim'

Ben kendi halinde yaşayan bir adamım, cevap vermek istemiyorum ama laf lafı açtı. Valbuena transferini ben istedim. Dağılma döneminde takıma en büyük faydayı sağlayan Valbuena oldu. Ama antrenörlerin istediği uyumlu takımdır, o da bir parçası haline geldi. Bizim işimiz, oyuncularımızdan ve takımımızdan en yüksek verimi alacak uyumu yaratmak. Bazen Alex olur, bazen olmaz. Şimdi antrenörlük yapıyor, o da aynı şeyleri yaşayacak. Valbuena da bu tarafa geçince yaşayacak.

'2011 sonrası algı yaratan organize bir çete var'

Fenerbahçe gibi milyonları ilgilendiren bir kulübün teknik direktörlüğü görevi verildiğinde milyonlarca insanı mutlu edecek takımı yaratmak için çaba göstermek gerekir. Bu arada ne Aykut'un kaprisleriyle ne de bir başkasının davranışlarıyla uğraşacak bir hal yok. Özellikle 2011'den sonra sürekli, her olaydan sonra algı yaratan organize bir çete var. Hiç umurumda değilsiniz. Medya kısmını zaten yok hükmünde sayıyorum. Bu güruha, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin bazı kesimlerinin mağlup oluyor olması, çok acı bir şey.

Haberin Devamı

'Alex'in kullanıldığını düşünüyorum'

Alex'in, bu organize durum tarafından biraz kullanıldığını düşünüyorum. Fenerbahçe'nin ana sorunu; Fenerbahçe'yi oluşturan dinamiklerin birbirine karşı olması. Alex ile Aykut Kocaman'ı karşı karşıya getirmenin, Fenerbahçe'ye nasıl bir katkısı olabilir?

'Ali Koç'un benimle ilgili yaptığı şeyler, çok ağrına gidiyor insanın'

Ben ayrıldıktan sonra Ali Koç'un benimle ilgili yaptığı şeyler, çok ağrına gidiyor insanın. Ben, kendi halinde yaşayan bir insanım. Beni, herhangi birisiyle çarpıştırmanın bir anlamı yok. Bunu yapanlara Fenerbahçe'nin dinamiklerinin dikkat etmesi gerekiyor.

'Saçma sapan bir kumpas'

Meslek yaşamımızdaki, en karanlık gün 3 Temmuz'du. Dünyanın en büyük sivil toplum örgütünün, en büyük spor kulüplerinden bir tanesinin kirlenmesi duygusu, çok ağırdı. Tanrı, beterinden sakınsın; en kötü günlerden biriydi. Maçların hepsini izledim sonradan ve bu oyunun akışına aykırı bir şey var mı diye merak ettim, kuşku duydum. İzledikten sonra kanaat getirdim ki son derece net giden maçlar, saçma sapan bir kumpas.  Fenerbahçe taraftarı, takımın gücüne ve hak ettiğine inanmasa bu süreci götüremezdi. En önemli güç; Fenerbahçe taraftarının, davasına inanma gücüydü.

Haberin Devamı

'Sezon sonuna kadar bekleyeceğim2

'Bu ortamın dışında bir hayat yaşıyorum, bunu bir süre daha sürdüreceğim. Mesleğimle ilgili sezon sonuna kadar bekleyip sonra değerlendirmeye bakacağım.'

İsmail Kartal mesajı

'İsmail hocaya mesaj atıp kutladım. Hem Fenerbahçe hem kendisi adına hayırlı olmasını diledim. Ancak bu dönemin kolay olmadığı aşikar ama İsmail hocamın, bunların altından kalkma becerisine sahip olacağını düşünüyorum. Şansın da yanında olmasını diliyorum.'

'Rossi tarz olarak bana benziyor'

Diego Rossi'yi, ilk geldiği dönemde benim futbolculuk dönemime benzetenler olmuştu. İzledim, hakikaten tarz olarak benziyor, skor olarak da oraya doğru gider umarım.

Haberin Devamı