Galatasaray ‘Ayrı bir utanç sayfası’

‘Ayrı bir utanç sayfası’

14.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray Divan Kurulu Başkanı Aktar, eski başkan Adnan Polat ile ilgili ağır konuştu, “Polat’ın kulüp üyelerimizi elinde belge olmadan suçlaması hiç etik değildir. Polat bu açıklamaları ile tarihte kendine ayrı bir utanç sayfası açmıştır” dedi

‘Ayrı bir  utanç sayfası’

Galatasaray Divan Kurulu dün toplandı, gündem Adnan Polat oldu.

Haberin Devamı

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’ndaki toplantıya, kulüp başkanı Dursun Özbek, yöneticiler ve divan kurulu üyeleri katıldı. Tüzük Tadil Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Helvacı da bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantı öncesinde açıklama yapan Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, eski başkan Adnan Polat’ın basında yer alan açıklamalarını eleştirdi. Aktar, Polat’ın beyanlarında olayları ve konuları eksik, yanlış, taraflı ve gerçeğe aykırı şekilde aktardığını ileri sürdü.

İrfan Aktar, şöyle devam etti:

“Olağan dışı başkanlıktan ayrılmak zorunda kalan Sayın Adnan Polat’ı rencide etmek istemem. Adnan Polat, Galatasaray belgelerinde 33. başkan olarak kayıtlıdır. Kendisine Galatasaray markasını zedeleyecek, kulübün onur ve saygınlığına zarar verecek açıklamalardan uzak durmasını tavsiye ederim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Son günlerde iki eski Galatasaray Başkanı arasındaki seviyesiz, anlamsız, faydasız söz düellosu kulübümüze ağır zarar vermektedir. İki başkan arasında özellikle Adnan Polat’ın kulüp üyelerimizi elinde belge olmadan suçlaması hiç etik değildir. Adnan Polat bu açıklamaları ile tarihte kendine ayrı bir utanç sayfası açmıştır. Kendi düşen ağlamaz. O dönemde onu defalarca uyardık, kongre kararı al diye. Tarihte ibra edilmemiş tek Galatasaray Başkanı yer alacakken, konuşmaları ile daha da batmaktadır. Adnan Polat’ın bana yönelik suçlamalarına da elbet karşılık veririm. Mevlana’nın deyimi ile her söze cevabım var, lakin lafa bakarım, söyleyen kim?”

‘Aziz Yıldırım’ı takdir ediyorum’

Divan kurulu üyelerinden Sami Çölgeçen, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ı takdir ettiğini söyledi.
Acun Ilıcalı’nın “Dört Büyükler Salon Turnuvası” düzenlediğini hatırlatan Çölgeçen, “Dost kulübün başkanı Sayın Aziz Yıldırım’ı takdir ediyorum. Acun Ilıcalı, bir futbol turnuvası yaptı. ‘Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor oynuyor’ diye reklam yapıyor. Dünyanın reytingini benim üzerimden alıyor. Aziz Yıldırım buna itiraz etti, formalardan amblemleri çıkarttı. ‘Takımın adı Fenerbahçe olamaz’ dedi. Bizim de buna bir reaksiyon göstermemiz gerek. Bu kadar maddi sıkıntı çekerken, Acun efendi Galatasaray ismiyle para kazanamaz” yorumunu yaptı.