Trabzonspor B PLANI DEVREDE!

B PLANI DEVREDE!

29.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Güneş’in yerine Tolunay Kafkas ile anlaştıklarını açıkladı. Başkan Şener, “Aklımda B planı olmalıydı ve vardı. O da Kafkas’tı” dedi. Yeni teknik adam bugün sözleşme imzalayacak

B PLANI DEVREDE

Trabzonspor, bir gün içinde Şenol Güneş’in yerini doldurdu, teknik direktörlük görevini Tolunay Kafkas’a verdi. Bodrum’dan özel uçakla Trabzon’a gelen Başkan Sadri Şener, Kafkas ile 3.5 yıllık anlaşma yaptıklarını belirtti.
Bir basın toplantısı düzenleyen Şener, kulüp olarak zor günler geçirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
Puan olarak gerilerde kaldık. Yenilmememiz gereken bir takıma da mağlup olduk. Hocamız telefonla arayarak kan değişikliği olması gerektiğini söyledi, izin istedi. Ben de o izni verdim. Vermek zorundaydım. Benim hemen bir B planım olmalıydı ki, o da vardı. Böyle bir şey olursa diye, Tolunay vardı. Bunu da hemen yürürlüğe koydum ki, yerel ve ulusal basın, (kim gelecek) diye tartışma ortamı yaratmasın. Bir boşluk bırakmak istemedim.”

Haberin Devamı

Yerli sol bek istedi
Perşembe günü maçlarının bulunduğunu da hatırlatan Trabzonspor Başkanı, “Düşünmeye bile gün yoktu. Tolunay hoca hepinizin bildiği, Trabzonspor’un yetiştirdiği önemli sporculardan biri. Kendisiyle telefonla konuştum. Sonra gelip asbaşkanla da konuştu. Yarın (Bugün) öğlen gibi imza töreni olacak. Yeni bir sayfa açarak yolumuza devam edeceğiz.”
Şener, Tolunay Kafkas kararının 21 kişilik yönetim kurulu tarafından verildiğini de söyleyerek, hocanın yerli bir sol bek istediğini, ilk olarak 1461’den bakacaklarını ifade etti.
Sadri Şener, “Heyecanınızı kaybettiniz mi?” sorusuna ise, “Başkanlık böyle günlerde yapılır. Kupa aldığın zaman sen öne geçemezsin. Zamanında baskette yaptılar, kupa aldılar ama bizi aşağıya bile çağırmadılar. Ama böyle günlerde başkanlık yapacaksın, terk etmeyeceksin, çözüm bulacaksın. Mağlup olduğumuzda gidip hisse düşüyor. Hiç biriniz onu sormuyorsunuz. Sadece (Alper Potuk’u mu aldın, bilmem kimi mi aldın?) diye soruyorsunuz” diye konuştu.
Başkan Şener sözlerini şöyle tamamladı: “Futbolcuların başarısızlıkta payı yüzde 80 - 85’tir. Ama oyuncular arasında bir sosyal ilişki bağı oluşmamış gibi. Benim kişisel görüşüm bu. Yabancılar var. Almanya’dan gelenler var, Türkler var. Hepsinin ayrı bir dünyası var. Bir oyuncu (evimde barbeküye 10 arkadaşımı davet ettim, 3 tanesi geldi) diyor. Sosyal ilişkileri kurmak lazımdı diye düşünüyorum. Bunu yapacak ben değilim.”

Haberin Devamı

Akçay ile buluştu

Trabzonspor yeni Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, 1461 teknik patronu Mustafa Akçay ile buluştu. Hemen kolları sıvayan Kafkas’ın takımdaki oyuncular konusunda bilgi aldığı vurgulandı. Bu arada 1461’in yıldızlarından Eren Albayrak’ın Çaykur Rizespor ile anlaştığı, Sercan Kaya’nın görüşmelerinin ise devam ettiği belirtildi. Tolunay Kafkas’ın bu futbolcuyu Trabzonspor’a alabileceği de dile getirildi.

Yazarlar