Diğer Bakan Kasapoğlu: ‘Herkes yüzme öğrenecek’

Bakan Kasapoğlu: ‘Herkes yüzme öğrenecek’

14.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kütahya’da yapımı tamamlanan kapalı yüzme havuzunun açılışını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Öğrenmek isteyen herkese yüzme öğretmeye kararlıyız. Ayrıca dünyada bizi temsil edecek isimlerin öncülerini görüyoruz” diye konuştu

Bakan Kasapoğlu: ‘Herkes yüzme öğrenecek’

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun dünkü durağı Kütahya oldu. İlk olarak Kütahya Valiliğini ziyaret eden Bakan Kasapoğlu, İl Değerlendirme Toplantısına da katıldıktan sonra Akkent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Kapalı Yüzme Havuzu’nun açılışını yaptı.
Türkiye’nin dünyanın en genç nüfuslarından birine sahip olan bir ülke olduğunu hatırlatan Kasapoğlu, “Son 19 yılda, Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü vizyonuyla her alanda bir devrimi yaşıyoruz. Gençlerimize olan yatırımın donanımlı olmasını çok önemsiyoruz. Yurtlar, gençlik merkezleri, kamplar, spor imkanlarıyla her gün bu çıtayı daha yukarılara taşıyoruz” dedi.
‘Yüzme bilmeyen kalmasın’ projesi kapsamında bugüne kadar 1 milyon kişiye hizmet ettiklerini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı, “Bugün bir yüzme havuzu açıyoruz. Ülkemiz tesisleriyle dünyaya meydan okuyor. Yüzme öğrenmek isteyen herkese yüzme öğretmeye kararlıyız. Şampiyonlarımız da yetişiyor. Avrupa’da, dünyada, olimpiyatlarda bizi gururla temsil edecek şampiyonlarımızın öncülerini görüyoruz” diye konuştu.
Tüm spor tesislerinde önceliğin kadın olduğunun da altını çizen Kasapoğlu, “Kütahya’da Gençlik Merkezi olmayan ilçe kalmayacak. Biz ‘kadın odaklı spor’ diyoruz. Kadınlar başımızın tacı. Kadınlarımızla birlikte sporu tabana yayma noktasında çok başarılı olacağımıza inancımızı özellikle hatırlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı