1.Lig Bal-Kes taraftarı Süper Lig'e inanıyor!

Bal-Kes taraftarı Süper Lig'e inanıyor!

29.04.2014 - 16:58 | Son Güncellenme:

Balıkesir taraftarları, Süper Lig'e yükseleceklerine inanıyor.

Bal-Kes taraftarı Süper Lige inanıyor

40 yıl sonra Süper Lig'in kapısına dayanan Balıkesirspor, taraftarının desteğiyle son hafta mutlu sona ulaşmak istiyor. Heyecan saran Bal-Kes taraftarları, Süper Lig'e yükseleceklerine inanıyor. Hafta sonu Balıkesir'in bayram yerine döneceğini söyleyen taraftarlar, şimdiden bayrak ve flamaları hazırladı.

PTT 1. Lig'de ikinci sırada bulunan Balıkesirspor, son maçında pazar günü İstanbul Büyükşehir Büyükşehir Belediyespor'u misafir edecek. Süper Lig özlemine son vermek isten Kırmızı-Beyazlı ekibin taraftarları da hafta sonundaki şölene hazırlanıyor. Son olarak 1974-1975 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta ligi şampiyon olarak tamamlayıp o zamanki 1. Lig olan şimdiki Süper Lig'de mücadele eden Balıkesirspor, hasreti bitirmek istiyor. Balıkesirsporlular, takımlarını en son 1975-76 sezonunda Türkiye 1. Ligi'nde seyretti. 40 yıl sonra Süper Lig'in kapısına dayanan Bal-Kes, şehri de ayağa kaldırdı. 1966 yılında kurulan Balıkesirspor, 1974-1975 sezonunda 2. Lig Beyaz Grup'ta Teknik Direktör Rıdvan Kösemihal'in yönetiminde ligi şampiyon olarak tamamlayıp 1. Lig'e çıktı. Geçen yıl Teknik Direktör İsmail Ertekin yönetiminde Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyon olarak PTT 1. Lig'e yükselen Bal-Kes, İstanbul Büyükşehir Büyükşehir Belediyespor maçından 1 puan dahi alsa Süper Lig'e çıkacak.

Kırmızı-Beyazlı taraftarlar şimdiden şampiyonluk havasına girerken bayraklar asıldı ve taraftarların kutlamaları başladı. Balıkesirsporlu esnaflar da takımlarının Süper Lig'e çıkacağına canıgönülden inanıyor.

Haberin Devamı

Bunlardan bazılarının görüşleri şöyle:

Harun Son (Berber): 40 yıllık özlemimiz bitecek. Çok mutlu ve heyecanlıyız. Takımımızın en kötü ihtimalle İstanbul ile berabere kalarak kol kola Süper Lig'e çıkacağına inanıyoruz. Türkiye'de böyle güzel bir taraftarı olan çok takım yok. Balıkesir'in yerinin Süper Lig olduğunu düşünüyorum. İnşallah hafta sonu Süper Lig'e adımızı yazdıracağız. Bu, kente de büyük faydalar sağlayacak, esnaflar, oteller, tesisler iş yapacak.

Coşkun Değeroğlu (Taksici): Balıkesir Milli Kuvvetler Caddesi'nde büyük takımların futbolcularının, dünya yıldızı futbolcuların gezdiğini hayal ediyorum. İstanbul maçında yönetimden güzel bir kutlama programı bekliyoruz, hattâ bu kutlamalara Türkiye'nin en iyi mehter takımı getirilmeli. Süper Lig'den sadece takım değil, tüm ilimiz kazanacak. Spor turizmi yaşanacak.

İbrahim Teke (Kuyumcu): Hâlâ bu başarıya inanamıyoruz. O kadar güçlü takımlar arasından Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkacak olması bizleri çok mutlu etti. İstanbulspor'dan en kötü ihtimalle 1 puan alacağımızı düşünüyorum. Takım da bizler de buna inandık. Tüm futbolcular, takım yönetimi ve taraftarları kutluyorum. Bu başarı hepimizin.

Mesut Uçar (İşçi): 39 yıl önce delikanlılık dönemimde, Balıkesirspor'un Süper Lig maçlarını izlerdim. O dönemki havayı yeniden yaşamak güzel olacak. Balıkesirspor'un Süper Lig'e çıkmasıyla burada yetişen sporcu gençlerimizin de önü açılacak. Belki Balıkesir'den daha fazla yıldızlar çıkacak. Biz şampiyonluğa inandık, artık Balıkesirspor lig atlamıştır. Kimse bizi tutamaz.