Skorer BAŞ TACI! : 1-0

BAŞ TACI! : 1-0

03.03.2008 - 03:29 | Son Güncellenme:

Sonucu merakla beklenen derbide ilk yarı tam bir hayal kırıklığı yarattı. Galatasaray maçlarının baş kahramanı Mert Nobre yine sahneye çıktı, Beşiktaş’ı 137 hafta sonra ligin zirvesine çıkardı. Cim-Bom üst üste ikinci yenilgisini aldı, zirve iyice karıştı

BAŞ TACI : 1-0

Kartal hak etti

Haberin Devamı

Adı üstünde derbi... İki takım da ‘şampiyonluk’ kovalıyor, yenen bir adım öne geçecek...
Bu tablo  oyunun ‘stresini’ ve de ‘heyecanını’ artıran en büyük faktör.
İlk yarıda iki takım da kontrollü oynarken, maalesef futbolun güzelliklerinden mahrum kaldık! İki takım da özellikle ofansta ‘arıza’ yaptılar!
Hakan Şükür - Ümit Karan, Kartal’ın savunmasında kayıpları oynadılar, pozisyon bulamadılar. Nobre - Holosko ikilisi, meslektaşlarına oranla biraz daha etkili gözüktüler... Bu yarıda en ciddi pozisyonu Beşiktaş 22’de Holosko ile yakaladı, ancak Slovak futbolcu zor pozisyonda kaldı, kötü vurdu.
İlk yarının özeti mi?
Galatasaray’ın ilk yarıda bu kadar etkisiz olmasının temelinde, kanatlardan ofansa iyi toplar atılamasının yanı sıra Kartal savunma blokunun adam paylaşımı ve yardımlaşması büyük faktör idi. Cisse’nin yokluğunda görev yapan İbrahim Toraman mükemmel ötesi bir oyun ortaya koydu. Hava toplarındaki etkinliğini, kazandığı topları iyi kullanması ve oyunu sürekli rakip alana yıkmasıyla öne çıktı Toraman..
Sanırsınız ki devre arasında Beşiktaş’a sihirli bir değnek dokundu! İlk yarıyı ‘tek’ pozisyonla kapatan Beşiktaş, ev sahibi olmanın verdiği avantajı hatırladı, büyüklüğüne yakışır bir oyun ortaya koydu, 56’da Nobre ile öne geçti.
Samba’cının golünde sonra ‘risk’ alan ve tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklenen Galatasaray, dönen her topta kalesinde inanılmaz tehlikeler yaşadı. Rakip savunmayı adeta bu yarıda ‘perişan’ eden Nobre, zorluk derecesi yüksek kafa golüyle takımına ÜÇ ALTIN puan kazandıran isim olurken, Samba’cı 66 ve 73’de iki ciddi pozisyonu atamadı.
Evet, zirveyi kovalayan ve uzun bir aradan sonra ‘liderlik’ koltuğuna oturan Beşiktaş, bu galibiyetle kalan haftalar için hem ‘moral’ hem de şimdilik ‘büyük avantaj’ sağladı.
İkinci yarıdaki iyi futbol ve galibiyette en büyük faktör kuşkusuz Nobre’nin yanı sıra hücumda etkili bindirmeler yapan Holosko ön plandaydı. Oyunun sıkıştığı anlarda Slovak futbolcu kazandığı her topta oyunu rakip alana yıktı, Servet ve Song ikilisinin ‘başını’ döndürdü, koşu yoluna atılan her topu olumlu kullandı.
Kartal, yarışta rakipilerine oranla bir ‘adım’ öne geçti. Artık, Beşiktaş’ın oynayacağı her maç ‘final’ havasında geçecek.
Çünkü kaybedilecek her puan Kartal’ın hanesine ‘darbe’ olarak geçecektir!
Gelelim hakem triosuna... Bünyamin Gezer 84. dakikaya kadar benzetme yerindeyse ‘sıfır hatayla’ maç yönetti. Ancak bu dakika İbrahim Kaş - Ümit Karan arasında yaşanan pozisyonda yüzde yüz faul vardı. İbrahim Kaş sarı kart görmeliydi. Aynı zamanda Galatasaray’ın tehlikeli bölgeden atış yapması gerekirdi.

Haberin Devamı

MAÇIN ADAMI

Haberin Devamı

Holosko

BAŞ TACI : 1-0

Kim ne derse desin, dünkü derbinin gizli kahramanı iki oyuncu, biri Holosko, diğeri İbrahim Toraman’dır. Toraman, Cisse’nin yokluğunu mükemmel oyunuyla doldururken, savunmasını ayakta tutan, oyunu rakip alana yıkan isimdi. Diğeri ise Slovak oyuncu. Çabukluğu dünkü derbide öne çıktı. Kazandığı her topu rakip alana taşıdı, Song - Servet ikilisini her topta geçti, hem zamandan çaldı, hem pozisyon üretti, hem de rakibin ofansif direnişini kırdı.

Haberin Devamı

MAÇIN DAKİKALARI

20  Rüştü’ye geri pas vermek isteyen Baki’nin ayağı kayınca topa Hakan Şükür hareketlendi. Kalesini terk eden Rüştü son anda Hakan Şükür’ün ayaklarından topu kaparak tehlikeyi önledi.
22  Delgado’nun soldan kullandığı köşe vuruşunda Holosko’nun kafa vuruşunu Aykut kontrol etti.
44  Delgado’nun şık pası ile buluşan Ali Tandoğan topu Galatasaray ceza sahasına çıkardı. Tello’nun şutu sarı-kırmızılı savunmada kaldı.
47  Volkan’ın kullandığı köşe vuruşunda topa iyi yükselen Hakan Şükür’ün kafa vuruşunu kaleci Rüştü iki hamlede kurtardı.
56  Delgado’nun kullandığı köşe vuruşunda topa yükselen Nobre skoru 1-0 yaptı.
66  Beşiktaş defansından gelen uzun topta Servet ıskalayınca Nobre topu kaleye gönderdi. Aykut’tan seken topa Holosko’dan önce Aykut sahip oldu.
73Holosko sağdan getirdiği topu Nobre’ye çıkardı. Brezilyalı oyuncu kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen topu yandan auta gönderdi.

MAÇTAN NOTLAR

Aslan avcısı

Haberin Devamı

Ligdeki gol sayısını 8’e yükselten Mert Nobre, Galatasaray filelerini Türkiye’ye geldiği günden bu yana 6. kez havalandırdı. Brezilyalı  futbolcu gollerinin 3’ünü Fenerbahçe, diğer 3’ünü ise Beşiktaş forması altında attı. Nobre’nin Galatasaray’a gol attığı 6 maçın, 5’ini oynadığı takımlar kazandı, 1’i ise berabere sonuçlandı.

Aykut’un kaderi


Galatasaray bu sezon Aykut’un kaleyi koruduğu 3. maçı da kazanamadı. Aykut’un görev yaptığı lig maçlarında daha önce Vestel Manisa ile 2-2 ve Gaziantep’le 1-1 berabere kalan sarı-kırmızılı takım dün akşam da Beşiktaş’a tek golle mağlup oldu. Feldkamp’ın Orkun’u yedeğe çekerek kaleyi teslim ettiği Aykut ligde 13 maç sonra görev yaptı.

Centilmen Kral


Galatasaray kaptanı Hakan Şükür centilmen kişiliğini derbi maçta da sergiledi. Tecrübeli golcü maçtan önce yedek kulübesine koşarak Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ile siyah-beyazlı takımın genç oyuncularından Serdar Özkan’a başarı diledi.

Cisse yoksa Toraman var


Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Rizespor ile oynanan kupa maçında sakatlanan Fransız futbolcu Cisse’nin yerine orta sahada İbrahim Toraman’ı görevlendirdi. Aynı maçta gözüne darbe aldığı için derbinin kadrosunda yer almayan Hırvat futbolcu Gordon Schildenfeld’in yerine ise savunmanın göbeğinde Baki forma giyerken, İbrahim Toraman’ın sağ bekteki boşluğunu İbrahim Kaş doldurdu.

Rüştü kaleye

Kartal’da Çaykur Rizespor maçında yedek bekleyen Rüştü Reçber derbide kaleye geçti. Ertuğrul Sağlam, kupa mücadelesinde 11’de sahaya sürdüğü Hakan Arıkan’ı dün akşam yedeğe çekerek son haftalardaki performansı yüzünden eleştirilen Rüştü’ye forma verdi. Siyah-beyazlı takımda sakatlığı geçen Gökhan Zan ile kırmızı kart cezası biten Ali Tandoğan da derbi maçta formalarına kavuştu.

PAF’ta eşitlik

Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanan PAF derbisi son dakikalarda atılan gollerle 1-1 sona erdi. Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan karşılaşmada konuk sarı-kırmızılı takım 88. dakikada Cem Sultan’ın attığı golle öne geçerken, Kartal 90+4’te Koray’ın sayısıyla beraberliği kurtarmayı bildi.

İnönü klasiği!

BJK İnönü Stadı’nda son yıllarda Galatasaray’a ezici üstünlük sağlayan Beşiktaş, ezeli rakibine yine şans tanımadı. Kartal son 12 lig maçında sadece 1 kez yenildiği Cim-Bom’a karşı dün 5. kez galip geldi. Aslan, Dolmabahçe’de son 12 yıldaki tek galibiyetini 2005-2006 sezonunda 2-1’lik skorla almıştı. 12 maçın 6’sı ise beraberlikle sonuçlandı.

7’de 7 yaptılar

Beşiktaş sahasında oynadığı üst üste 7. maçtan da galibiyetle ayrıldı. Ligde Ankaragücü ve Gaziantep’i 3-1, Kasımpaşa’yı 4-2, Ankaraspor’u 3-2, Galatasaray’ı 1-0 yenen Kartal kupada ise Ankaraspor’u 3-1, Ç.Rize’yi 3-2 mağlup etti. Bu maçlarda toplam 20 gol atan siyah-beyazlı takımın gol ortalaması ise 2.86 oldu.

Servet yetişti

Belindeki sakatlığı yüzünden durumu şüpheli olan Servet son kontrollerin ardından oynamak istediğini söyleyince ilk 11’de sahaya çıktı. Ancak milli oyuncu özellikle ikinci yarıda çok hata yaptı.