ING Basketbol Süper LigiBasketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe! Melih Mahmutoğlu'ndan Nando de Colo'ya jest

Basketbol Süper Ligi'nde şampiyon Fenerbahçe! Melih Mahmutoğlu'ndan Nando de Colo'ya jest

19.06.2026 - 21:57 | Son Güncellenme:

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Final Serisi dördüncü maçında Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ağırladı. Maçı 77-75 kazanan Fenerbahçe seriyi 3-1'e getirdi ve şampiyon oldu. Kaptan Melih Mahmutoğlu'ndan Nando de Colo'ya kupa töreninde jest geldi.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Basketbol Süper Liginde şampiyon Fenerbahçe Melih Mahmutoğlundan Nando de Coloya jest

Basketbol Süper Ligi final serisi 4. maçında Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

Karşılaşmanın ilk periyotunun ilk dakikalarında iki takım da sayı bulmakta zorlandı. Periyotun ortalarından itibaren üç sayı çizgisinin gerisinden etkili olan Beşiktaş bulduğu sayılarla öne geçti. Periyotun sonlarında da üstünlüğünü koruyan siyah-beyazlılar ilk periyotu 20-16 önde kapattı.

İkinci periyota etkili giren Fenerbahçe bulduğu sayılarla skoru eşitledi. Periyotun ortasından itibaren yine üç sayı çizgisinin ardından üst üste isabetler bulan Beşiktaş yeniden öne geçti. Periyotun sonlarında üstünlüğü elinden vermeyen Beşiktaş devre arasına 45-40 önde girdi.

Haberin Devamı

Üçüncü periyotun ilk dakikaları karşılıklı sayılarla başladı. Periyotun ortalarından itibaren gaza basan Fenerbahçe üst üste bulduğu sayılarla farkı kapattı ve skoru eşitledi. Periyotun sonlarında tekrardan maça ağırlığını koyan Beşiktaş bulduğu sayılarla öne geçti ve son periyota 60-56 önde girdi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

 

Karşılaşmanın final periyotuna etkili başlayan Beşiktaş üst üste bulduğu sayılarla farkı yeniden açtı. Periyotun ortaları iki takımın karşılıklı sayılarıyla geçildi. Karşılaşmanın son anına geride giren Fenerbahçe Tarık Biberovic'in bitime 1.9 saniye kala attığı üçlükle öne geçti ve mücadeleye 77-75 seriyi ise 3-1 kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler üst üste 3., toplamda 13. şampiyonluğunu ilan etti.

MELİH'TEN DE COLO'YA JEST
Seremonide ilk olarak Beşiktaş kaptanı Yiğit Arslan'a ikincilik ödülü verildi. Fenerbahçe Beko'da teknik ekip ile basketbolculara madalyaları takdim edildi. Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, şampiyonluk kupasını kaptan Melih Mahmutoğlu'na verdi.

Haberin Devamı

Melih, büyük bir jest yaparak kariyerini sonlandıran Nando de Colo'yu yanına çağırdı ve iki oyuncu şampiyonluk kupasını beraber havaya kaldırdı.

Büyük sevinç yaşayan sarı-lacivertli basketbolcular, şampiyonluğu Queen'in "We are the champions" şarkısı eşliğinde kutladı.

FİNAL SERİSİNİN MVP'Sİ WADE BALDWİN

Basketbol Süper Ligi play-off final serisinin en değerli oyuncusu (MVP) ödülünü Fenerbahçe Beko'dan Wade Baldwin kazandı.

ABD'li oyuncu, final serisindeki ilk maçta 16, ikinci müsabakada 17, üçüncü karşılaşmada 7 ve dördüncü mücadelede 21 sayı kaydederek şampiyonlukta önemli rol oynadı.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler