Almanya Bundesliga Bayern Münih başkanını seçti

Bayern Münih başkanını seçti

02.05.2014 - 22:34 | Son Güncellenme:

Vergi kaçırdığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Bayern Münih'in başkanı Uli Hoeness'in istifasının ardından Münih'te yapılan olağanüstü kongrede Karl Hopfner başkanlığa seçildi.

Bayern Münih başkanını seçti

1593 delegenin katıldığı kongrede tek aday olan Hopfner 1587 oy alarak yüzde 99,6 ile başkanlığa seçildi. Kulübün 1. başkan yardımcılığından başkanlığa seçilen Hopfner'in yerine de Rudolf Schels seçildi.

Haberin Devamı

Hopfner, seçilmesi sonrası yaptığı konuşmada salonda bulunan Hoeness'e övgüler yağdırarak, "O Bayern Münih'in kafası, karnı, kalbi ve ruhudur" dedi.

Bayern Münih'te normalde başkan dört yıllığına seçilirken, Hopfner iki yıllığına seçildi.

HOENESS'TEN GERİ DÖNÜŞ SİNYALLERİ

Hoeness ise yaptığı konuşmada hapis cezasını çektikten sonra kulübe geri döneceği mesajını vererek, "Eğer geri dönersem, uzun süre pasif kalamam. Benim için bu hepsi değildi. Umuyorum ki geri döndüğümde, bu kabus sona erdiğinde tekrar birbirimizi sağlıklı olarak görelim. Kulüple ilgili endişelenmiyorum. Eğer birbirimize sarılırsak bu kulüp hiçbir sorunla karşılamayacak" dedi.

Konuşması esnasında bir ara sinirlenen Hoeness, "Son aylarda nefret duydum. Ama nefret iyi bir duygu, iyi bir yoldaş değil. Birdenbire kamu oyunda kötü bir insan, domuz oldum" dedi.