Galatasaray Beklenen adam Diagne

Beklenen adam Diagne

10.02.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın 10 milyon euro vererek aldığı gol kralı, Trabzonspor karşılaşmasıyla sahne alacak, gözler bugün onda olacak.

Beklenen adam Diagne

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

-Senegalli golcü oyuncunun gelişi sonrasında Galatasaray’ın çehresi değişecek. Hücuma Mbaye Diagne’nin katılımı, savunmaya da Luyindama-Marcao tandeminin gelmesi, sarı-kırmızılılara yeni bir kimlik kazandıracak.

-Gol sayısında sadece Barcelonalı Messi’nin gerisinde kalan Diagne, Fenerbahçe’nin 5 gollü forvetleri Soldado, Frey ve Slimani’nin 4 katı, Beşiktaş’ta 7 gol atan ikili Burak ve Larin’in 2.8 katı önünde gidiyor.

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk hedefinde kritik bir maça çıkacak Galatasaray’da tüm gözler yeni transfer Mbaye Diagne’de olacak. Trabzonspor’la taraftarı önünde karşılaşacak olan sarı-kırmızılılarda cezası biten ve sahalara dönen Diagne’nin en büyük kozlardan biri olması bekleniyor.
Forvet hattındaki eksiği artık bitirmeyen Cim-Bom’da Senegalli yıldızın özellikleri dikkat çekiyor. 28 yaşındaki golcü, bu sezon özelinde birçok istatistikte üstünlüğü eline aldı. Diagne, Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig hesaba katıldığında sadece Lionel Messi’nin gerisinde duruyor.
Kasımpaşa’da oynarken 20 golü olan Diagne, Barcelona’da 21 gol kaydeden Messi’yi takip ediyor. Tecrübeli yıldız, 17 gollü Cristiano Ronaldo (Juventus), 16 gollü Salah (Liverpool), 18 gollü Mbappe (PSG) ve 14 gollü Jovic (E.Frankfurt) önünde bulunuyor.
Diagne, sadece Süper Lig’deki yıldızlarla kıyaslandığında, ezeli rakiplerin forvetlerini geçiyor. 20 gollü Diagne, Fenerbahçe’nin forvetleri 5 gollü Soldado, Frey ve Slimani’nin 4 katı, Beşiktaş’ın forvetleri 6 gollü Burak Yılmaz ve Larin’in 3.2 katı önünde geliyor.
Devre arası transfer döneminin aktif kulüplerinden Galatasaray, yeni futbolcularına resmen Trabzonspor maçıyla kavuşuyor. Diagne’nin cezasının bitmesiyle yeni transferlerin eksiksiz bir şekilde artık kadroya girmesi sağlanacak.
Savunma ve hücum hattında yeni isimleriyle dikkat çeken sarı-kırmızılılar, bordo-mavili rakibine karşı önemli bir koza sahip olacak. Defansta, Luyindama-Marcao tandemi ve hücumda Diagne’nin katılımı, Fatih Terim’in elinde büyük bir avantaj olarak duruyor.
24 yaşındaki Marcao ve 25 yaşındaki Luyindama savunmada aynı zamanda gelecek vaat ederken, 30 yaşındaki Mitroglou ve 28 yaşındaki Diagne de kariyerlerinin en verimli döneminde forvette bulunuyor.
Şutunu gole çevirme oranı yüksek
Bu sezon Avrupa’nın beş büyük ligi ve Spor Toto Süper Lig’de en az 20 isabetli şut çeken oyuncular arasında gole çevirme oranı en yüksek isimlerin başında Mbaye Diagne geliyor. Diagne, yüzde 36.4 ortalama ve 20 golle lider olurken, Neymar yüzde 36.1’le 13 gol ve Mbappe yüzde 36 ile 18 gol kaydetti.