30.10.2025 - 11:58 | Son Güncellenme:
SPOR SERVİSİ
Portekiz Lig Kupası çeyrek final mücadelesinde Benfica evinde Tondela'yı 3-0 mağlup etti. Benfica'yı yarı finale çıkaran golleri 41. dakikada penaltıdan Otamendi, 83. dakikada Lukebakio ve 90+5'te Pavlidis attı.
'İLK YARIYI BEĞENMEDİM'
Mücadele sonunda konuşan Portekizli teknik adam şunları söyledi: Takım belki de maçın kolay olduğunu ve her zaman kazanacaklarını düşündü. İlk yarıyı beğenmedim. İkinci yarıya iyi başladık ve harika olabilecek bir gol attık, ancak ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Gecenin en güzel yanı galibiyetti. Otamendi'nin Benfica formasıyla 250 maça çıkması da öne çıkan bir şey."
Portekiz Ligi'nde lider Porto'nun 4 puan gerisine düşen Benfica'da Mourinho ülke basınında eleştirilmeye devam ediyor. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde henüz puan dahi alınamaması en büyük eleştiri konusu oldu.
9 MAÇTA 5 GALİBİYET
Benfica'nın başında bu sezon 9 resmi maça çıkan Jose Mourinho, bu maçlarda 5 galibiyet 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederek 1.89 puan ortalaması yakaladı. Öte yandan Benfica bu maçlarda 16 gol kaydederken kalesinde ise 6 gol gördü.
KEREM HAKKINDA KONUŞMUŞTU
Şampiyonlar Ligi'nde Newcastle United'a 3-0 oldukları maçın ardından Kerem Aktürkoğlu ile ilgili konuşan Mourinho, "Çok beğendiğim bir oyuncu vardı ve şu anda bizde yok. Benfica, Kerem Aktürkoğlu'nu özledi. Onu arıyoruz. Bunun için Benfica'yı suçlayamam çünkü Fenerbahçe burada aldığının 5 katını teklif etti, bu kaçınılmaz bir durumdu." demişti.