Beşiktaş Benficalı futbolcuların gizli silahı!

Benficalı futbolcuların gizli silahı!

23.11.2016 - 10:49 | Son Güncellenme:

Benficalı futbolcular kollarında taşıdıkları bileziklerle Beşiktaş maçına hazırlandı. Tüm fizyolojik aktiviteleri laboratuarda analiz edildi, form durumları tespit edildi.

Benficalı futbolcuların gizli silahı

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Beşiktaş'ı Lizbon'daki ilk maçta yenemeyen Benfica, ikinci karşılaşma için farklı arayışlara girdi. İstanbul'a galibiyet parolasıyla gelen Portekiz ekibinde futbolculara geçtiğimiz günlerde özel bilezikler dağıtıldığı ortaya çıktı.

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria'nın talimatıyla oyuncuların koluna taktığı bu bileklikler sayesinde, her bir futbolcunun performans ve form durumu yakından izleniyor. Futbolcuların uyku ve uyanıklık süreleri buradan takip ediliyor, böylece uyku saatlerine riayet edip etmedikleri belirleniyor.

Ayrıca her bir ismin güneş ışığına maruz kalma süresi ve enerji durumu da tespit edilebiliyor. Veriler, Benfica'nın Lizbon'daki tesislerinde kurulan laboratuara aktarılarak burada inceleniyor ve analiz ediliyor.

Haberin Devamı

Bunlara ek olarak İstanbul gibi uçuş için uzun sayılabilecek bir rotanın ardından hangi futbolcuların daha diri kaldıkları, hangilerinin bundan etkilendiği saptanıyor. Bazı futbolcuların George Orwell'ın 1984'ü misali izlenmekten rahatsız oldukları ve konudan şikayetçi oldukları da belirtiliyor.

Portekiz'deki futbolcular sendikasının buna karşın, teknolojinin oyuncuların yararına olacağını düşünerek uygulamaya karşı çıkmadığına dikkat çekiliyor. Teknik direktör Vitoria'nın böylece en etkili takımı sahaya çıkarabileceği, bileziğin Beşiktaş karşısındaki gizli silahı olacağı yorumları yapılıyor.