Futbol Beşiktaş Gaziantepspor maç sonucu: 4-0

Beşiktaş Gaziantepspor maç sonucu: 4-0

07.02.2016 - 19:10 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Gaziantepspor maçında heyecan doruktaydı. Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş taraftarı önünde Gaziantepspor'u konuk etti. Beşiktaş, Gaziantepspor'u etkili oyunuyla 4-0 mağlup etmeyi başardı. Detaylar haberimizde..

Beşiktaş Gaziantepspor maç sonucu: 4-0

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş taraftarı önünde Gaziantepspor'u konuk etti. 90 dakika sonunda siyah-beyazlı takım sahadan 4-0'lık galibiyetle ayrılmayı başardı. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 38'de Gökhan Töre, 42'de Oğuzhan, 61 ve 70'de Mario Gomez kaydetti. Bu sonucun ardından Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş puanını 44'e çıkarırken, Gaziantepspor 26 puanda kaldı.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ KADROYLA FAZLA OYNAMADI

Gaziantepspor'u konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Bucaspor maçının 11'inde tek değişiklik yaptı. Güneş, siyah-beyazlı ekibin Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda deplasmanda Bucaspor'la yaptığı ve 2-0 kazanarak çeyrek finale kaldığı maçta ilk 11'de görev yapan, ancak hafta içi Çin'in Hebei China Fortune takımına transfer olan Ersan Adem Gülüm'ün yerine defansta yeni transferlerden Marcelo Guedes'e şans verdi. Tecrübeli teknik adam, diğer 10 oyuncuda ise değişikliğe gitmedi.

14. SANİYEDE KALECİ İLE KARŞI KARŞIYA...

Karşılaşma çok sürpriz bir pozisyonla başladı. Gaziantepspor'da 14. saniyede Daniel Larsson savunmanın arkasına bir anda sarktı ve topla buluştu. Larsson ceza sahasına doğru ilerlerken kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. İsveçli oyuncunun yaptığı plase vuruşu Tolga çelmeyi başardı. Dönen topa ceza sahası dışından Habibou vurdu ancak Tolga bu topu da kontrol etmeyi başardı.

Haberin Devamı

Beşiktaş, henüz maçın başında yaşadığı bu şoku çabuk atlattı ve kısa süre içerisinde oyunu kontrolü altına almayı başardı. Siyah-beyazlı takım ilk 15 dakika geçilirken daha fazla topla oynayan ve daha fazla gol arayan taraf oldu. Siyah-beyazlılar, Mario Gomez ve Olcay ile önemli sayılacak 2 pozisyona da girdi ancak kaleci Alperen iki pozisyonda da rakiplerine izin vermedi.

RHODOLFO SAKATLANDI, HASTANEYE GÖTÜRÜLDÜ

Siyah-beyazlı ekipte Rhodolfo sol çizgide Chibuike ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerde kaldı. Rhodolfo'ya ilk müdahaleyi sağlık görevlileri yaptı. Brezilyalı oyuncu sekerek ayağa kalktı ancak maça devam edemedi. 21. dakikada Şenol Güneş, sakatlanan Rhodolfo yerine oyuna yeni transfer Alexis Delgado'yu aldı. Beşiktaş'ta stoper bölgesinde bu dakikadan sonra iki yeni transfer Delgado ve Marcelo Guedes yan yana oynadı.

FATİH TERİM STADI'NDA GOLLER PEŞ PEŞE!

Baskısını sürdüren ve gol arayan Beşiktaş, 38. dakikada etkili bir atağa daha çıktı. Siyah-beyazlı takımın geliştirdiği atakta Sosa, ceza sahasının sol içindeki Gökhan Töre'ye pasını çıkardı. Gökhan Töre de topu alır almaz altıpasa doğru yerden gönderdi. Gaziantepspor kalecisi Alperen topu kontrol etmek isterken kolunun altından kaçırdı ve top ağlarla buluştu. Beşiktaş bu golle skoru 1-0'a getirdi. Bu golden kısa bir süre sonra, 42. dakikada İsmail baskı yaparak kazandığı topu Gökhan Töre'ye verdi. Gökhan ceza sahasına girip aut çizgisine indikten sonra pasını Oğuzhan'a çıkardı. Oğuzhan altıpasa yakın noktada rakibini geçip, vuruşunu yaptı ve topu ağlara göndermeyi başardı. Beşiktaş 42. dakikada bu golle farkı 2'ye çıkardı.

Haberin Devamı

İlk 45 dakikayı 2-0 geride kapatan Gaziantepspor, ikinci yarıya biraz daha istekli ve etkili başladı. Karşılaşmanın 56. dakikasında Gaziantepspor hızlı hücuma çıktı. Ceza sahası dışında topla buluşan Habibou, ceza sahasına girmeden hafif sağ çaprazdan çok güzel bir şut çıkardı. Habibou'nun bu nefis şutunu Tolga aynı güzellikte çelmeyi başardı. Bu pozisyonun ardından Tolga kısa süreli bir sakatlık yaşadı. Sağlık görevlilerinin müdahalesinden sonra Tolga oyuna devam etti.

Haberin Devamı

MARIO GOMEZ 10 DAKİKAYA 2 GOL SIĞDIRDI!

Siyah-beyazlı takım, karşılaşmanın 61. dakikasında sağ kanattan Jose Sosa ile etkili bir atağa çıktı. Jose Sosa sağ çizgide topla biraz ilerledikten sonra ceza sahasına yerden ve düzgün bir orta açtı. Sosa'nın bu güzel pasında, Mario Gomez yaptığı düzgün ve sert şutla topu ağlara gönderdi. Beşiktaş, Gomez'in bu golüyle skoru 3-0'a getirdi. Gomez, Spor Toto Süper Lig'deki 14. golünü attı.

Beşiktaş, skorun da avantajıyla çok daha etkili oynamaya başladı. 66. dakikada sol kanattan gelişen atakta Gökhan Töre topu ceza sahasına ortaladı. Gökhan'ın ortasında Mario Gomez topla buluştu. Alman yıldız sert bir şut çıkardı ancak top üst direkten oyun alanına geri döndü. Beşiktaş, 70. dakikada yine sol kanattan etkili geldi. Bu kez İsmail Köybaşı ceza sahasına doğru hareketlenen Mario Gomez'e pasını çıkardı. Gomez kaleci ile karşı karşıya yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi ve Beşiktaş bu golle farkı 4'e çıkardı. Gomez, Süper Lig'deki 15. golüne imza atmayı başardı.

Haberin Devamı

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Beşiktaş, Gaziantepspor engelini 4-0'lık skorla aşmayı başardı.