Skorer Beşiktaş havasını buldu 2 : 0

Beşiktaş havasını buldu 2 : 0

28.01.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Beşiktaş havasını buldu 2 : 0

Beşiktaş havasını buldu 2 : 0

Gençlerbirliği galibiyetiyle kendine gelen Kartal bu kez de İstanbulspor'u devirdi, kupaya adını yazdırdı.Oyunda ezici üstünlüğü elinde tutan Beşiktaş, Ertuğrul ile öne geçti, Alpay skoru belirledi.

Ligde sıkıntılı bir sezon geçiren, G.Birliği galibiyetiyle nefes alan Beşiktaş, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında İstanbulspor karşısında zorlanmasına rağmen iki farklı galibiyete ulaşmayı başardı. Orta alan mücadelesi ve karşılıklı geliştirilen ataklarla geçen ilk yarı golsüz kapandı. İkinci 45 dakika ile birlikte akınlarını sıklaştıran Siyah - Beyazlılar ardarda yarattıkları tehlikelerde kaleci Zladkov'u uzun süre aşamadı. Kartal özellikle son 15 dakikada rakip kaleyi ablukaya aldı ve 83. dakikada Ertuğrul mükemmel bir zamanlamayla İstanbulspor kalecisini avladı. 90. dakikada da Alpay ağları bir kez daha havalandırdı, skoru noktaladı. İsa'nın 68. dakikadaki şutu direkten geri geldi.

HAKEMLER: Orhan Erdemir (**), Hüseyin Darıcı (**), Mehmet Kaya (**)
BEŞİKTAŞ: Fevzi (***) - Ertuğrul (***), Rahim (***), Alpay (***) - Erkan (**), Yankov (**), Mehmet (***)(Nihat Dk. 86), Tayfur (***), Serdar (**) - Oktay (*)(Recep Dk.43 (**), Amokachi (**)(Letchkov Dk.67 (**)
YEDEKLER: Mrmiç, Emre, Hikmet, Savaş
İSTANBULSPOR: Zdravkov (***) - Emre (**), Nesim (***), Timur (**) - Hamza (**), Engin (***) (Mithat Dk.81), Oğuz (**), Fuat (**) (Mustafa Dk.39 (**), İsa (**) - Sergen (**), Aykut (**) (Music Dk.81)
YEDEKLER: Haluk, Güven, Atakan, Suat
SARI KART: Rahim, Erkan, Ertuğrul (Beşiktaş), Emre, Engin, Aykut (İstanbulspor)
SEYİRCİ - HASILAT: 6952 - 5.309.150.00

FEVZİ: İlk yarıda kalesinde önemli bir tehlike yaşamadı. İkinci yarıda dikkatliydi. ERTUĞRUL: Tam bir görev adamı. İlk yarıda stoper, ikinci yarıda santrfor oynadı. RAHİM: Maç süresince savunmada kusursuz oynadı. Zaman zaman ileriye başarılı çıkışlar yaptı. ALPAY: İstanbulspor'un en büyük kozu Sergen'e kelepçe vurdu. ERKAN: Özellikle ilk yarıda kanat bindirmelerinde vasatın üzerine çıkamadı. İkinci yarıda ise biraz hareketlenir gibi oldu. YANKOV: Oğuz'u marke etti. Zaman zaman isabetli ortaları ile dikkat çekti. MEHMET: Sakat sakat oynamasına karşın oyunda kaldığı süre içinde etkili oldu. TAYFUR: Orta alanda savaştı. İleri çıktı, gol aradı. SERDAR: Sol kanatta ilk yarıda vasattı. İkinci yarıda ise hem isabetli ortalar yaptı, hem de şut attı. OKTAY: Oyunda kaldığı süre içinde vasatın üzerine çıkamadı. AMOKACHİ: İlk 30 dakika içinde rakip defansa müthiş bindirmeler yaptı, ancak ondan sonra oyundan düştü. RECEP: İlk yarının bitimine doğru oyuna alındı, hatasız oynadı, hırsı ile dikkat çekti. LETCHKOV: Oyuna girdi, forvete hareketlilik getirdi. Güzel paslar atıp iyi ortalar yaptı. NİHAT: Toshack'ın genç yıldızı gelecek vaadediyor.

NUMARALI tribündeki Beşiktaşlı taraftarlar maç öncesinde uzun süre tezahürat yaparak futbolcuları tribüne çağırdılar. Gelebilecek tepkiden korkan oyuncular, önce bu çağrıya kulak asmadılar, daha sonra seyircilerin ellerindeki karanfilleri görünce tribüne giderek sevgi gösterilerine karşılık verdiler. Taraftarlar da futbolcuları karanfil yağmuruna tuttular.

GENÇLERBİRLİĞİ karşılaşmasında kapalı tribündeki taraftarların yoğun protestosuna hedef olan futbolcular, dünkü maçta ısınmak için sahaya çıkmadılar ve koridorda ısınmayı tercih ettiler. Bu arada, Beşiktaş'ın eski oyuncusu İstanbulsporlu Sergen de seyircinin protestosundan çekinerek sahaya çıkmayan isimler arasındaydı.

BEŞİKTAŞLI futbolcuları Gençlerbirliği karşılaşmasında protesto eden kapalı tribünün orta bölümündeki Siyah - Beyazlı taraftarlar bu tepkilerini dün de sürdürdüler. Seyirciler bu kez futbolcular aleyhine bağırmadılar ancak yönetimi istifaya davet ettiler.

SİYAH - Beyazlı taraftarlar bir televizyon programında kendileri aleyhinde konuşan eski hakem Erman Toroğlu'na da tepki gösterdiler. "Palyaço Erman", "Paralı asker sensin" şeklinde tezahüratlar yapan Beşiktaşlı taraftarlar ayrıca, "Taraftarı kimse satın alamaz", "İşte gerçek taraftar" diye tempo tuttular.

BEŞİKTAŞ ile İstanbulspor arasında oynanan Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında tribünlerin büyük bir bölümü boş kaldı. Siyah - Beyazlı yöneticiler seyirci sayısının azlığını, havanın soğuk olmasına ve karşılaşmanın televizyondan naklen yayınlamasına bağladılar.

Beşiktaş Teknik Direktörü Toshack, İstanbulspor kalecisinin farkı önleyen isim olduğunu söyledi. Galli hoca, "Zdravkov bugün tek kelime ile mükemmeldi. Eğer O olmasaydı, sonuç İstanbulspor için tam bir hüsran olurdu. Fark yapacağımız maçtan 2 - 0'lık skorla ayrıldık. Futbolcularım çok iyiydi. Bu sezon en iyi performansımızı gösterdik. 90 dakika tek kale oynadık" dedi.
Siyah - Beyazlı ekibin çalıştırıcısı, "Sabrettik ve hakettiğimiz golleri bulduk. Top çevirerek rakip kaleye gitmek istedik. İstanbulspor çok zor bir takım. Rövanş için bir şey diyemem" diye konuştu Toshack, "Ertuğrul'u forvette oynattığımız zaman diğer futbolcular orta alandan bu oyuncuya top atıyorlardı. Ertuğrul'un başarılı olması için kanatlardan orta yapılması şart" diye konuştu.