Beşiktaş Beşiktaş Transfer Haberleri: Kartal'dan Necid'e flaş teklif!

Beşiktaş Transfer Haberleri: Kartal'dan Necid'e flaş teklif!

14.01.2017 - 11:10 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın santrfor listesine bir isim daha eklendi. Yönetim, gözden çıkarılan Çek forvet Tomas Necid için Bursa’ya takas teklifinde bulundu.

Beşiktaş Transfer Haberleri: Kartaldan Necide flaş teklif

Siyah-beyazlılar, ara transfer dönemini boş geçirmemeye kararlı... Önce defansını, ardından sol kanadını güçlendiren Kara Kartal, şimdi de gol yollarındaki sıkıntıyı çözmek için girişimlerini sürdürüyor. Ancak transfer stratejisinde yapılan planlama hatası nedeniyle mevcut kadroda stoper bolluğu (6) yaşanırken, forvette sadece Cenk Tosun'la lige başlamak zorunda kalan Beşiktaş'ta yönetim acil bir santrfor almak için yeniden düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Teknik direktör Şenol Güneş'in önce karşı çıktığı, ardından ikna olduğu forvet takviyesi için yönetim de farklı isimlere görüşmelerini sürdürüyor. Başkan ve Güneş arasında alınacak isim konusunda anlaşma sağlanamazken; uzun boylu, sırtı dönük top alabilen ve pas dağıtabilen bir forvet isteyen Güneş'e, Beşiktaş yönetimi Bursaspor'un gözden çıkardığı Tomas Necid'i önerdi. Siyah-beyazlıların, Bursaspor Başkanı Ali Ay ile görüştüğü ve gözden çıkarılan isimlerden hangisini isterse Tomas Necid'in takasında kullanabileceğini aktardı. Necid, Hollanda'nın PEC Zwolle takımında forma giyerken de Beşiktaş'a önerilmiş, ancak dönemin teknik direktörü Slaven Bilic, Çek oyuncunun alınmasını istememişti.

PERFORMANSI İNİŞLİ ÇIKIŞLI

Haberin Devamı

Geçen sezon Bursaspor'da 33 maçta 16 gol atan Çek santrfor Necid, bu sezon ise etkisiz bir grafik sergiliyor. 27 yaşında ve 1.91 boyundaki Tomas Necid, bu sezon ilk yarıda 11 resmi maçta forma giydi ve sadece 2 gol atabildi. Necid; iki sezon önce Zwolle formasıyla 33 maçta 14 gol atarken, 4 de asist yapmıştı. (Fotomaç)

Jackson Martinez'e Mendes engeli

Kolombiyalı yıldızı kiralama konusunda Guangzhou’yla yaptığı pazarlıklarda büyük aşama kaydeden Siyah-Beyazlılar, son gelen haberle şok yaşadı. Tecrübeli ismin dünyaca ünlü menaceri Jorge Mendes’in 2 Avrupa kulübünün yüksek bütçeli tekliflerini Çin ekibine iletmesi sonrasında Kartal, transferde geri planda kaldı.

Teknik direktör Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda ara transfer döneminde takıma yeni bir forvet kazandırmak için çalışmalarını yürüten Siyah-Beyazlılar, Çin Ligi’nin son şampiyonu Guangzhou’nun Kolombiyalı yıldızı Jackson Martinez’e kancayı takmıştı.

Yıldız futbolcunun dünyaca ünlü menaceri Jorge Mendes’in Türkiye’deki ortağı Ahmet Bulut’a bu transferi bitirmesi konusunda tam yetki veren yönetim, büyük mesafe kat ettiği transfer konusunda beklediğini alamadı. 30 yaşındaki futbolcuyu kiralamak için Guangzhou’yla yaptığı pazarlıklarda sona gelen Siyah-Beyazlılar, menacer Jorge Mendes’in bu isim için Avrupa’dan 2 kulübün yüksek bütçeli teklifini iletmesi sonrasında geri planda kaldı.

Haberin Devamı

Satın almak istiyorlar

Mendes’in getirdiği 2 teklifin de Martinez’i satın almayı içeren öneriler olması sonrasında Beşiktaş’ın görüşmelerde devre dışı kaldığı ve yıldız ismin de geleceği konusundaki kararı Portekizli menaceri bıraktığı bildirildi.

Guangzhou Evergrande, geçen sezon Atletico Madrid’ten 42 milyon Euro’ya (168 milyon TL) aldığı Martinez’in; 62 golle elde ettikleri lig şampiyonluğuna sadece 4 gollük katkı yapmasını ve 14 milyon Euro’luk (56 milyon TL) maaşını göz önünde bulundurarak ayrılık kararı almıştı. (Fanatik)

Beşiktaş’tan Viking sürprizi

Beşiktaş’tan yılan hikayesine dönen golcü transferinde yeni hamle... Saint-Etienne forması giyen 1.87’lik Norveçli Alexander Söderlund için nabız yoklanıyor.

Ara transferde golcü takviyesi hedefleyen ancak Avrupa, Güney Amerika ve Uzakdoğu'da dört koldan süren tüm arayışlarına rağmen özellikle yüksek maliyetler sebebiyle bir türlü sonuca ulaşamayan Beşiktaş, sürpriz bir isim için somut adım atma hazırlığında. Saint- Etienne kulübünün 29 yaşındaki Norveçli forveti Alexander Söderlund, menajer önerisiyle siyah-beyazlı yönetimin listesine girdi.

Haberin Devamı

Sezon başında 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Rosenborg'dan geldiği Fransa Ligi ekibinde fazla forma şansı bulamadığı için hayal kırıklığı yaşayan 1.87 boyundaki Viking, Şenol Güneş'in istediği pivot santrfor özelliğinde… Beşiktaş, Söderlund için sezon sonuna kadar satın alma opsiyonuyla kiralama teklifiyle Saint-Etienne'in kapısını çalmayı planlıyor. Kulübüyle Haziran 2019'a kadar sözleşmesi bulunan milli futbolcu, sol kanatta da görev yapabiliyor. (Amkspor)