Beşiktaş Beşiktaş zirvede kalmak, F.Bahçe zirveye çıkmak istiyor!

Beşiktaş zirvede kalmak, F.Bahçe zirveye çıkmak istiyor!

28.02.2016 - 11:02 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'de yarın yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde, Kadıköy'deki maçlarda galibiyet sayısı bakımından eşitlik bulunuyor.

Beşiktaş zirvede kalmak, F.Bahçe zirveye çıkmak istiyor

İki takım, bugüne dek resmi ve özel olmak üzere Ülker Stadı'nda 51 kez karşılaştı. Kadıköy'deki maçlarda her iki taraf da 18 kez kazanırken, 15 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Haberin Devamı

Kadıköy'de her iki takım da 69 kez gol sevinci yaşadı.

Lig maçları

İki takım arasında Kadıköy'deki lig maçlarında ise galibiyet sayısında ev sahibi Fenerbahçe'nin 4 farkla üstünlüğü bulunuyor.

Taraflar Ülker Stadı'nda 34 kez lig maçlarında karşılaşırken, Fenerbahçe 13, Beşiktaş 9 galibiyet aldı, 12 maç ise berabere sonuçlandı.

Fenerbahçe evinde 46 gol attı, Beşiktaş deplasmanda 43 kez fileleri havalandırdı.

İki takım arasında geçen sezon Kadıköy'de yapılan lig maçını Fenerbahçe 1-0 kazandı.

Fenerbahçe, evindeki son 12 derbiyi yitirmedi

Fenerbahçe, Kadıköy'de genel toplamda galibiyet sayısı bakımından geride kaldığı Beşiktaş'a karşı evindeki son 12 randevuyu ise yitirmedi.

Sarı-lacivertliler, tarihe geçen 17 Nisan 2005'teki 4-3'lük lig mağlubiyetinin ardından Beşiktaş ile Kadıköy'de yaptığı 12 resmi maçı yitirmezken, bu süre içinde 7 kez kazandı, 5 kez de berabere kaldı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'tan "farklı" tarifeler

Beşiktaş, Ülker Stadı'nda Fenerbahçe'ye lig tarihinin en ağır yenilgilerinden bazılarını da tattırdı.

Siyah-beyazlılar, 6 Ocak 1990 tarihinde yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi açık farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş ayrıca, rakibini Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi.

Fenerbahçe ise Kadıköy'de rakibini 3 kez 3-0 yenmeyi başardı.

Kadıköy'deki son 10 lig maçı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Kadıköy'deyapılan son 10 lig maçında alınan sonuçlar ise şöyle:

Tarih Sonuç (FB-BJK)

---------------- --------------------

19.11.2006 0 - 0

03.11.2007 2 - 1

29.11.2008 2 - 1

18.04.2010 1 - 0

19.09.2010 1 - 1

05.02.2012 2 - 0 (Lig Grubu)

29.04.2012 2 - 1 (Süper Final)

07.10.2012 3 - 0

30.11.2013 3 - 3

22.03.2015 1 - 0

Fenerbahçe liderliği geri istiyor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yarın Beşiktaş'la oynayacağı derbi maçı kazanarak rakibinden liderlik koltuğunu devralmak istiyor.
Geçen hafta Bursaspor deplasmanından golsüz beraberlikle ayrılarak bir maçı eksik Beşiktaş'a liderliği kaptıran sarı-lacivertliler, seyircisi önünde şampiyonluk yolunda çok kritik bir derbi oynayacak.
Bir maçı eksik Beşiktaş'a kaybetmesi durumunda 4 puan geriye düşecek sarı-lacivertliler, zirve yarışında yara alacak. Bu yüzden sahaya galibiyet parolasıyla çıkacak Fenerbahçe, rakibini mağlup edip, bir hafta aradan sonra tekrar liderliğe yükselmeyi hedefliyor.
Hafta içinde Rusya deplasmanında Lokomotiv Moskova karşısında aldığı 1-1'lik beraberlikle UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına kalan Fenerbahçe, bu moralle rakibi karşısına çıkacak.
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Ülker Stadı'nda oynanacak kritik derbi saat 20.00'de başlayacak. Maçı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.
Ba, Meireles ve Markovic yine yok
Fenerbahçe'de sakatlıkları devam eden 3 futbolcu Beşiktaş derbisinde de oynayamayacak.
Uzun süredir takımdan ayrı olan Abdoulaye Ba, Raul Meireles ve Lazar Markovic, siyah-beyazlılar karşısında sakatlıklarından dolayı sahada yer alamayacak.
Van Persie ilk 11'e yakın
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın, Beşiktaş derbisinde forvette Lokomotiv Moskova maçında olduğu gibi yine Hollandalı yıldız Robin van Persie'ye şans vermesi bekleniyor.
Bursaspor maçında Van Persie'yi yedek soyunduran ve tercihi tartışılan Pereira, uzun süre sonra Hollandalı golcüye Lokomotiv Moskova karşılaşmasında 90 dakika süre verdi.
Forvetteki tercihini yine Van Persie'den yana kullanması beklenen Portekizli teknik adam, kalede Volkan Demirel'e şans verecek. Pereira, savunmanın ortasında ise Simon Kjaer ile Bruno Alves ikilisini bozmayacak.
Kaburgasında kırık olan ve Lokomotiv Moskova maçını tamamlayamayan Gökhan Gönül'ün yarın oynayabileceği öğrenildi. Pereira, ağrıları olmasına rağmen sağ bekte Gökhan'a şans verecek. Portekizli çalıştırıcı sol bekte ise Caner Erkin ve Hasan Ali Kaldırım arasında tercih yapacak. Caner, Hasan Ali'ye göre formaya bir adım daha yakın gözüküyor.
Vitor Pereira, orta saha kurgusunda ise bir değişikliğe gitmeyecek. Ön liberoda Mehmet Topal ve Josef de Souza, kanatlarda ise Volkan Şen ile Luis Nani görev alacak. Forvette Van Persie'nin arkasında ise Diego Ribas sahaya çıkacak.
Fenerbahçe'nin Beşiktaş karşısındaki muhtemel ilk 11'i şöyle:
Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Alves, Kjaer, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Nani, Volkan Şen, Diego, Van Persie.
Kadıköy'de 1 yıldır kaybetmiyor
Fenerbahçe, Kadıköy'de 1 yılı aşkın bir süredir lig maçı kaybetmiyor.
Taraftarı önünde ligde en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 yenilen Fenerbahçe, daha sonra oynadığı 17 maçta 14 galibiyet aldı. Fenerbahçe, bu sürede sahasında hiç kaybetmezken sadece Kayseri Erciyesspor, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'la berabere kaldı.
Sarı-lacivertliler bu sezon Süper Lig'de sahasında yenilmeyen tek takım konumunda da bulunuyor. Fenerbahçe bu sezon sahasında oynadığı 11 maçta 9 galibiyet alırken, Akhisar Belediyespor ve Galatasaray'la yenişemedi.
5 oyuncu ceza sınırında
Sarı-lacivertlilerde 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.
Fenerbahçe'de bu sezon üçer sarı kart gören Diego Ribas, Alper Potuk, Caner Erkin ve Volkan Demirel ile yedi sarı kartı bulunan Bruno Alves, Beşiktaş derbisinde sarı kart görmeleri durumunda ligin 24. haftasındaki Akhisar Belediyespor deplasmanında forma giyemeyecek.
Beşiktaş zirvede kalmak istiyor
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 23. haftasında yarın derbide Fenerbahçe'ye konuk olacak. Ülker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.
Süper Lig'de bir maç eksiğine rağmen sıralamada en yakın takipçisi Fenerbahçe'nin bir puan önünde lider durumda bulunan Beşiktaş, Kadıköy'deki derbide sahadan üç puanla ayrılarak hem zirvedeki yerini korumayı hem de rakibiyle arasındaki puan farkını açmayı hedefliyor.Ligdeki son iki maçını kazanan siyah-beyazlılar ayrıca, Fenerbahçe karşısında da kazanarak galibiyet serisini üç maça çıkarmak istiyor.Beşiktaş, ligde 21 maç sonunda 51 puan toplarken, ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin ise 22 hafta sonunda 50 puanı bulunuyor.
Sezonu kapatan Rhodolfo dışında eksik yok
Beşiktaş'ta, Fenerbahçe derbisi öncesi sakatlığı sebebiyle sezonu kapatan Luiz Rhodolfo dışında eksik bulunmuyor.Hafta içi, perşembe günü gerçekleştirilen antrenmanda tedbir amaçlı salonda çalışan, daha sonraki idmanlara ise katılan İsmail Köybaşı, teknik direktör Şenol Güneş'in görev vermesi durumunda sarı-lacivertli ekip karşısında takımdaki yerini alabilecek.Öte yandan siyah-beyazlı ekipte kart ceza sınırında bulunan futbolcular Mario Gomez, Andreas Beck, İsmail Köybaşı ve Olcay Şahan, Fenerbahçe karşısında sarı kart görmeleri durumunda, 24. haftadaki Eskişehirspor maçı öncesi cezalı duruma düşecek.
Muhtemel 11
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, Süper Lig'de son oynanan ve 1-0 kazanılan Gençlerbirliği maçının 11'inde değişiklik yapması beklenmiyor.Sakatlığı sebebiyle başkent temsilcisine karşı oynanan müsabakada kadroya alınmayan Gökhan Töre'yi yedek kulübesinde oturtmayı planlayan tecrübeli teknik adamın, kanatlarda Ricardo Quaresma ve Olcay Şahan ikilisine görev vereceği öğrenildi.Beşiktaş'ın, Fenerbahçe karşısında sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'i şöyle: Tolga Zengin, Beck, Delgado, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Quaresma, Oğuzhan Özyakup, Sosa, Olcay Şahan, Gomez.
Beşiktaş'ın kozu Gomez
Fenerbahçe'yle derbide karşı karşıya gelecek Beşiktaş'ın en büyük kozu, Alman yıldızı Mario Gomez olacak.Süper Lig'de forma giydiği 21 maçta 16 gol kaydeden ve krallık yarışında ilk sırada bulunan 30 yaşındaki oyuncu, sarı-lacivertli ekip karşısında da fileleri havalandırmaya çalışacak.Mario Gomez, Fenerbahçe'yle ligin ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan mücadelede 2 gol atmış ve takımının aldığı galibiyette başrolü oynamıştı.
Ligde son 8 maçın 7'sini kazandı
Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı son 8 maçın 7'sini kazandı.Ligin 13. haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenildikten sonra arka arkaya 5 müsabaka kazanan siyah-beyazlı ekip, 21. haftada Medipol Başakşehir'le 2-2 berabere kalmıştı.Ligdeki son iki maçında, Mersin İdmanyurdu'yla oynadığı erteleme mücadelesinin yanı sıra Gençlerbirliği'ni 1-0'lık skorlarla mağlup eden Beşiktaş, son 8 karşılaşmada 22 puan topladı. Ligde bir maçı eksik olmasına rağmen en golcü takımlar sıralamasının zirvesinde yer alan (49) siyah-beyazlılar, ligin en az gol yiyen takımları listesinde ise Fenerbahçe'den sonra (19) Akhisar Belediyespor'la birlikte (20) ikinci sırada yer alıyor.
Deplasman performansı göz kamaştırıyor
Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon deplasmanlarda aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çekti.Sezonun geride kalan bölümünde dış sahada 9 maça çıkan siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda 7 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, hiç yenilgi yaşamadı.Ligin deplasmanda en çok puan toplayan takımı olan (23) Beşiktaş, aynı zamanda dış sahada en çok gol takım (25) unvanını elinde bulunduruyor.
Ligde son 5 maçın 4'ünde gol yemedi
Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı son 5 maçın 4'ünde gol yemedi.İlk yarının son haftasında konuk ettiği Torku Konyaspor'u 4-0 mağlup eden siyah-beyazlı ekip, 18 ve 19. hafta karşılaşmalarının ertelenmesinin ardından 20. haftada Gaziantepspor'u da yine aynı skorla geçti.Ligin 21. haftasında Medipol Başakşehir'le 2-2 berabere kalan Beşiktaş, erteleme maçında Mersin İdmanyurdu'nu, 22. haftada da Gençlerbirliği'ni 1-0'lık skorlarla mağlup etti.Siyah-beyazlılar, son 5 mücadelesinde fileleri 12 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece 2 gol gördü.

Yazarlar