Beşiktaş Beşiktaşlılar sandık başına

Beşiktaşlılar sandık başına

06.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartal’da yapılan tüzük değişikliğinde birçok madde, taslakta yer aldığı şekilde geçti. Siyah-beyazlılarda seçimli kongrenin mayıs aylarında yapılması kabul edildi. Beşiktaş’ın 9 Haziran’da kongreye gideceği belirtildi

Beşiktaşlılar sandık başına

Beşiktaş’ta tüzük tadili için yapılan olağanüstü genel kurulu elektrikli başladı, bir ara 1600 kişiye ulaşan kongre, 30 kişiyle tamamlandı.
Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi’nde gerçekleşen kongrede tüzük maddeleri tek tek oylandı. Oylama sırasında yoğun itirazlar ve yuhalamalar oldu. Özellikle 10. maddede büyük tartışma yaşandı. Erdoğan Tuncer’in kongre Divan Başkanı seçilmesiyle başlayan genel kurulda, taslakta itiraza konu olan 10. maddenin bir kısmı yönetim tarafından geri çekildi. Üyelik için konmaya çalışılan “Yüzde 5 kotası” eleştiriler nedeniyle yer almadı.
Seçimli genel kurul toplantılarının mayıs aylarında olması yönündeki 18. madde 772 kabul, 72 ret oyuyla kabul edildi. Buna göre siyah-beyazlı kulüp, bir ay içerisinde sandık başına gidecek. Kartal’ın 2 Haziran için üyelere genel kurul çağrısı yapacağı, çoğunluk sağlanamaması durumunda 9 Haziran’da başkanını seçeceği belirtildi. Bu maddenin kabul edilmesinin ardından bazı kongre üyeleri, genel kurul Divan Kurulu’nu istifaya davet ederek salonu terk etti.
Fikret Orman’ın istediği, “Bir kişi arka arkaya 6 yıl başkanlık koltuğunda oturur” maddesi de revize edilerek üç dönem yani 9 yıl olarak oylandı ve kabul edildi. Ayrıca yönetici sayısında da kısıtlamaya gidildi ve daha önce 1 başkan, 15 yönetici olan sayı, 1 başkan 10 yönetici olarak değiştirildi.

Haberin Devamı

Ömer Bedük isyan etti
10. maddenin oylanması sırasında salonda hararetli tartışmalar yaşandı. Bu sırada daha önce görülmemiş bir durum yaşandı, Kongre Divan Kurulu üyesi olan Avukat Ömer Bedük, “Böyle hukuksuzluk olmaz. Bir avukat olarak inandırıcılığını kaybetmiş bir kongrede Divan Başkanlık üyesi olarak oturmayı reddediyorum” diyerek Kongre Başkanlık Divanını terk etti. Bunun üzerine Nurten Gözoğlu seçildi.

Altınbaş yönetim masasından kaldırıldı
Fikret Orman yönetiminde olan Nusret Altınbaş, dün yönetim kurulu ile birlikte otururken, yönetim içinde muhalefet yapan Levent Erdoğan ise tribünleri tercih etti. Ancak Altınbaş, üyelik aidatını yatırmadığı için Sicil Kurulu Başkanı tarafından yönetim kurulu masasından kaldırıldı.