Beşiktaş Beşiktaş'ta mola bitti, keyif sürüyor!

Beşiktaş'ta mola bitti, keyif sürüyor!

08.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kritik randevuya çok hızlı başlayan Kartal, Cenk Tosun’un vuruşuyla üstünlüğü yakalarken, Akdeniz ekibi beraberlik fırsatlarını bir bir harcadı. Siyah-beyazlı takım ikinci yarıda Ghezzal’la farkı ikiye çıkardı, Dolmabahçe’de kapanışı N’Koudou yaptı.

Herkesin en çok merak ettiği konuydu. Cenk Tosun 11’de mi? Cevabını ancak Kovid-19 bilebilirdi! Bunun kararını teknik adam değil, tıp dünyası verecekti. Karantinanın 11. günündeki test sonuçları Cenk’i 11’e taşırken o da 11. dakikada attığı golle, devre arasında Başiktaş’a boşuna gelmediğini gösterdi.

Çok kritik bir tercihti. Sergen Yalçın antrenmansız Cenk’i niye ilk 11’e aldı? Çünkü sistemi oturtması gerekiyordu. Kasımpaşa maçında işte bu sorunu yaşadı. Yalçın, Larin’i arka direkten almak istemiyordu. Bunun için gol atması şart değil, ceza sahasında dursa bile yeter dercesine Cenk’i oynattı. Alanyaspor’da bu düşüncenin üretkenliğini gördük. Kaldı ki Ghezzal dönüşü de, sistemin oturmasını sağladı. Onun 1. dakikada direkte patlayan vuruşu ile 58’de attığı gol, Beşiktaş’ı yarışta farklı bir seviyeye getirdi.

Alanyaspor zorladı mı Beşiktaş’ı? Bence direkler daha fazla zorladı. Cenk ve Welinton’un direklere takılan gol arayışları sırasında, Alanyaspor savunması çok dağınıktı. Peki Beşiktaş çok mu derli topluydu? 19’da Ersin’in, Juanfran’a set çekmesine, 41’de Bareiro’nun direğin dibinden giden vuruşuna ve 53’te Babacar’ın boş kaleye atamadığı o pozisyona baktığımızda, Beşiktaş savunması da derli toplu değildi diyebiliriz.

N’Koudou’nun 85. dakikada attığı golle maçı 3-0 kazanan Beşiktaş, yaralarını sarmaya devam ediyor. Oynadıkça ritmini bulan siyah-beyazlı takım, özellikle Galatasaray’ın dinlendiği haftada kazanarak önemli bir adım attı.

Haberin Devamı