19.11.2025 - 17:07 | Son Güncellenme:
Beşiktaş'tan ayrılmak isteyen ve ağrılarını gerekçe göstererek antrenmanlara çıkmayan Rafa Silva için siyah-beyazlı yönetim harekete geçti.
Siyah-beyazlı yönetim, belinde ağrıları olduğunu belirten Portekizli futbolcudan MR’a girmesini istedi. Siyah-beyazlı ekip yapılan tetkikler sonucu çıkan raporu açıkladı.
MR SONUCU BELLİ OLDU
Beşiktaş, Rafa Silva’nın dün gerçekleştirilen MR tetkikleri neticesinde bel ağrısını açıklayacak herhangi bir patolojiye rastlanmadığını ve futbolcuya sağlık ekibi tarafından mekanik lomber ağrı tanısıyla bir tedavi programı uygulanacağını duyurdu.
Ayrıca sürecin tarafların sözleşme yükümlülüklerini karşılıklı olarak yerine getirmesi esas alınarak ilerletileceği belirtildi.

Beşiktaş'tan yapılan açıklama şu şekilde:
Profesyonel futbolcumuz Rafa Silva’nın dün sağlık sponsorumuz Acıbadem Hastanesi’nde gerçekleştirilen MR tetkikleri neticesinde bel ağrısını açıklayacak herhangi bir patolojiye rastlanmamıştır.
Bel ağrısının devam ettiğini bildirerek bugünkü çalışmaya katılmayan futbolcumuza sağlık ekibimiz tarafından mekanik lomber ağrı tanısıyla bir tedavi programı uygulanacaktır.
Tedavi programı oyuncu ve temsilcisine yazılı olarak bildirilmiştir.
Kulübümüz tarafından hassasiyetle takip edilmekte olan süreç, tarafların sözleşme yükümlülüklerini karşılıklı olarak yerine getirmesi esas alınarak ilerletilecektir.
Kulübümüz, yaşanan süreci bütün şeffaflığıyla kamuoyuyla paylaşmaya devam edecektir.
SERDAL ADALI VE SERGEN YALÇIN PERDE ARKASINI AÇIKLAMIŞTI
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı önceki gün Teknik Direktör Sergen Yalçın’la birlikte düzenlediği basın toplantısında, “Bu kulüpte futbolcular kendi şartlarını dikte edemez. Hiçbir oyuncu, ‘Ben şu kadar para getirdim, gidiyorum’ diyemez. Bir oyuncu ayrılacaksa, şartları Beşiktaş belirler. Son sözü Beşiktaş söyler. Kulüplerin de hakları vardır. Ayrılmak isteyen bir futbolcu, kulübün belirlediği bonservisi getirir ve gider. Aksi mümkün değildir” diyerek Rafa’ya rest çekmişti. Sergen Yalçın ise yaşanan krizin Portekizli yıldızın ısrarla ayrılmak istemesinden kaynaklandığını ifade etmişti.