16.11.2025 - 16:52 | Son Güncellenme:
SPOR SERVİSİ
Beşiktaş'ta dün öğle saatlerinde Başkan Serdal Adalı ve teknik direktör Sergen Yalçın, Rafa Silva krizi ile alakalı basın toplantısı düzenledi. Adalı, Portekizli futbolcunun kararını dün, akşam saatlerinde vereceğini bildirirken oyuncu tarafında yeni bir gelişme yaşandı.
RAFA SILVA KRİZİ
Süper Lig'de zirvenin biraz gerisinde kalan Beşiktaş, seri galibiyetlere başlamak isterken Rafa Silva kriziyle de uğraşıyor.

FUTBOLU BIRAMAK İSTEDİ
Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı ve Teknik Direktör Sergen Yalçın, ortak bir basın toplantısı düzenledi. Adalı, Rafa'nın menajerinin görüşme talep ettiğini açıkladı. Menajer ile görüşüldükten sonra Rafa ile de görüşüldüğünü açıklayan Adalı, "Akşam yemeği yedik. Oyundan alınmasıyla ilgili bir problem olduğunu düşündüm ve çözmek istedik, epey uğraştık. Fakat Rafa ile yaptığım görüşmede kimseyle problemi olmadığını, futbolu bırakmak istediğini söyledi." açıklamalarında bulundu.

'RAFA BİZİM İÇİN DEĞERLİ'
Teknik direktör Sergen Yalçın ise "Rafa Silva, direkt olarak idmanlara çıkmayacağını ve maçlarda oynamayacağını deklare etti. Bunun sonucunda artık olay benim halledebileceğim bir olay olmaktan çıktı. Rafa bizim için çok değerli, kapımız hâlâ açık. Antrenmana gelmek istiyorsa gelsin, maçlarda da kullanalım. Oyuncu tarafından da bir sorun olduğunu düşünmüyorum, ama bizimle iletişimi de kapattı ve menajeriyle haberler yolluyor. Konu benim dışımda. Menajeri arıyor, 'bu hafta maçta oynasın' gibi tehditlerde bulunuyor. Kontratı feshedersek antrenmana çıkacakmış, feshetmezsek oynamayacakmış. Burada herkesin yeri dolar. Burası Beşiktaş. Bunları anlattığım için de üzülüyorum ama maalesef süreci buraya getirdiler." ifadelerini kullandı.

MENAJERİNDEN AÇIKLAMA
Rafa'nın menajeri de açıklamalarda bulundu. Portekizli oyuncu tüm alacaklarından vazgeçmeye hazır olurken Beşiktaş'a 20 maddelik bir yanıt geldi.
İLK İDMANA ÇIKMADI
Rafa Silva, Beşiktaş'ta günün ilk idmanına çıkmadı. Portekizli yıldız, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'ne gelmesine rağmen salonda gerçekleşecek çalışmaya katılmadı.
AKŞAM İDMANINA DA ÇIKMADI
Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Rafa Silva, siyah-beyazlı takımın ikinci antrenmanına da çıkmadı. Yıldız futbolcu, tesislerde olmasına rağmen günün iki idmanında da yer almadı.