Dünyadan Futbol Bir efsaneye veda

Bir efsaneye veda

04.02.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İngiltere futbolunun efsanelerinden Frank Lampard’ın vedası gündemin birinci sırasına oturdu. 38 yaşında emekliliğe ayrılan yıldızın başarı öyküsü rakamlara döküldü.

Bir efsaneye veda

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Chelsea ve İngiltere Milli Takımı formasıyla efsaneleşen Frank Lampard’ın vedası Ada gündeminde birinci sırayı aldı. 38 yaşında, New York City formasıyla emekliliğe ayrılan Lampard’ın geride bıraktığı başarılarla dolu geçmişi ön plana alındı.

İngiliz basınında efsanevi orta saha için özel bir analiz yapıldı. Lampard’ın bu zamana kadar maçları, başarıları, golleri, kupaları hepsi detaylı bir şekilde sunuldu.

İngiltere’de Chelsea formasıyla efsaneleşen Lampard, 648 kez forma giyerek rekor kırdı. Ayrıca 211 kulüp golüyle bir diğer büyük rekorun sahibi oldu.

Kariyerine çok önemli başarılar da sığdıran efsane futbolcu; 3 Premier Lig, 4 FA Kupası, 2 Lig kupası, 2 Community Shield, 1 Avrupa Ligi, 1 Şampiyonlar Ligi kazanma başarısı gösterdi.13 sezon liglerde boy gösteren Lampard, 2 kez Premier Lig’de yılın oyuncusu, 1 kez Dünya Karması, 3 kez Chelsea’de yılın oyuncusu, 3 kez Premier Lig’de yılın takımında yer alması, 1 kez de Profesyonel Futbolcular Birliği tarafından en iyi seçilmesiyle kariyerini süslendirdi.

Haberin Devamı

‘Chelsea’nin en iyi oyuncusu’

İngiltere’de Chelsea’de yaklaşık 10 yıl Frank Lampard ile takım arkadaşlığı yapan John Terry, özel değerlendirmeler yaptı. İngiliz basınına konuşan Terry, çok yakın arkadaşı olan Lampard’a övgülerde bulundu.
Chelsea tarihinin en iyi futbolcusu olarak Lampard’ı işaret eden Terry şu ifadeleri kullandı; “Frank Lampard, Chelsea tarihinin en büyük futbolcusuydu. Onunla oynamak ve bu kariyere yakından şahit olmak benim için bir onurdu.”
Milli takım teklifi
Futbol hayatına 38 yaşında nokta koyan Frank Lampard’a teknik direktörlük teklifi geliyor. İngiliz basınında yer alan haberde, İngiltere Futbol Federasyonu’nun Lampard’a antrenörlük teklifi götüreceği aktarıldı. Lampard için A Milli Futbol Takımı için görev düşünüldüğü ve Gareth Southgate’in ekibine dahil edileceği kaydedildi.

Yazarlar