İtalya Serie A Blatter pişman değil!

Blatter pişman değil!

22.11.2013 - 22:47 | Son Güncellenme:

(FIFA) Başkanı Sepp Blatter, Roma'daki Yabancı Gazeteciler Birliği'nde uluslararası basının sorularını yanıtladı.

Blatter pişman değil

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, ırkçılığın futbolda da bulunduğunu ve bunun korkunç olduğunu belirtti.

Vatikan'da Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus tarafından kabul edilen FIFA Başkanı Blatter, ziyaretinin ardından Roma'daki Yabancı Gazeteciler Birliği'nde uluslararası basının sorularını yanıtladı.

Blatter, Papa'nın, Katolik aleminde 1 milyar 200 bin inananının olduğuna atıfta bulunarak, futbolun çok daha fazla kişiye ulaştığına dikkati çekti. Papa'nın kendisine "Futbolla ilgilenenlere söyleyin, yoksul insanlara yardım etsinler" dediğini dile getiren Blatter, "Evet, ben de bunun için geldim. Ben yardım ederim ama siz de bana yardım edin. Herkesin bize yardımcı olması lazım" ifadesini kullandı.

Papa Franciscus ile ırkçılığı da konuştuklarını aktaran Blatter, "Irkçılık dünyada olmamalı ama ne yazık ki var. Futbola da toplumlararası şeylerden geliyor. Bu, korkunç" dedi.

Futbolun çok büyük bir ekonomi olduğunu vurgulayan FIFA Başkanı, "Bugün futbol artık sadece statlarda oynanan ya da transfer ücretlerinin konuşulduğu bir oyun değil. Futbolun kendi turizmi var. Amatör seviyesinden, milli takımlara kadar taraftarlar bunun için seyahat ediyor. Binlerce, milyonlarca insan ulaşım araçlarını kullanıyor, yiyor, içiyor" diye konuştu.

-"Brezilya bu şansı kaçırmayacaktır"-

Haberin Devamı

Brezilya'nın 200 milyon nüfusuyla dünyanın altıncı büyük ekonomisi ve futbolla yatıp kalkan bir ülke olduğunu belirten Blatter, "2014, bu ülkenin evsahipliği yapacağı dev organizasyon. Brezilya bu fırsatı kaçırmayacaktır. Ben oldukça iyimserim" dedi.

-Ronaldo için söylediği sözler-

FIFA Başkanı Blatter, Portekizli oyuncu Ronaldo için söylediği sözlerden dolayı pişmanlık duymadığını aktardı.

Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi ile Portekizli Cristiano Ronaldo'yu geçen ay sonunda katıldığı bir toplantıda karşılaştırdığı ve Ronaldo için söylediği sözler hatırlatılan Sepp Blatter, "Bu sözlerden dolayı pişmanlık duymuyorum. O, benim için olağanüstü bir oyuncu olarak kalmaya devam edecek. Sahada olağanüstü bir komutan adeta" değerlendirmesinde bulundu.

-2022 Katar-

Haberin Devamı

Katar 2022'nin çok tartışıldığına dikkati çeken Blatter, "Organizasyona 9 yıl gibi bir süre var. Maçların hangi mevsim oynanacağına ilerleyen dönemde bakılacak" ifadesini kullandı.

Başkan Blatter'ın, görüşmede Papa'ya FIFA Dergisi'nden verdiği öğrenildi. Derginin kapağında Galatasaray'ın Fildişi Sahilli yıldız golcüsü Didier Drogba'nın fotoğrafı yer alırken, iç kısımda ise Papa'nın Arjantin'de taraftarı olduğu San Lorenzo Kulübü'ne özel bir çalışmanın bulunduğu kaydedildi.

Yazarlar