İngiltere Premier Lig Boateng'e şikeden 16 ay hapis cezası

Boateng'e şikeden 16 ay hapis cezası

21.06.2014 - 13:29 | Son Güncellenme:

İngiltere'de görülen ilk şike mahkemesinde futbol maçlarında şike ayarlayanlar 5'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Boatenge şikeden 16 ay hapis cezası

Kararı açıklayan yargıç, şikeye kalkışanlara örnek olsun diye İngiltere'de alt liglerde şike ayarlamak için dışardan gelen iki işadamına beşer yıl hapis cezası verdi.
Sri Lankalı Krishna Ganeshan (44) ve Singapur'lu Chann Sankaran (33), beşer yıl hapse mahkum oldular. Yargıç Melbourne Inman, kararı açıklarken " Ulusal yaşam ve bu ülkedeki kişilerin hayatlarında profesyonel futbolun önemli bir yeri var. Kişisel çıkarlar için dürüstlüğü bozanlar ciddi hapis cezaları beklemeliler. Bu da başkalarına uyarı olacaktır" diyerek şikeye başvuranların 5 yıl gibi ciddi hapis cezalarına çarptırılacağı konusunda uyarıda bulundu.
Merkezi Brighton'da olan Conference South kulübü Whitehawk Futbol Kulübü’nde oynarken şike girişiminde bulunan futbolcu Michael Boateng'e (22) şike kumpasındaki rolü nedeniyle 16 ay hapis cezası verildi.
Ganeshan ve Sankaran, kasım ayında futbolcu yetiştirmek için İngiltere'de Premier Lig dışındaki kulüpleri ziyaret etmişlerdi. Boateng şike kumpasına katılmayı kabul etmiş ve takım arkadaşı Hakeen Adelakun'ı şike yapmaya itmişti.
Ganeshan ve Sankaran'ın şike girişimleri gizlice filme alınınca skandal İngiltere'de patlamış ve üç şike zanlısı Ulusal Suç Ajansı tarafından tutuklanmıştı. Üç zanlı Birminghan Kraliyet Asli Ceza Mahkemesi'nde 4 hafta süren mahkemelerinin sonunda suçlu bulundular. Şike planı hakkında bir şey bilmediğini söyleyen zanlılardan futbolcu Hakeen Adelakun ise beraat etti. Yargıç İnman şu an futboldan tamamen men edilmesi beklenen eski Bristol Rovers savunma oyuncusu Boateng'i sanık kürsüsünde görmenin üzücü olduğunu söyledi.

Yazarlar