Milli Takım Bosna Hersek adım adım hedefe!

Bosna Hersek adım adım hedefe!

12.10.2013 - 23:59 | Son Güncellenme:

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Bosna Hersek, sahasında zayıf rakibini rahat geçti.

Bosna Hersek adım adım hedefe

FIFA 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu'nda Bosna Hersek, sahasında Lihtenştayn'ı 4-1 mağlup etti.

Zenitsa kentindeki Bilino Polye Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada, Bosna Hersek'in gollerini Edin Dzeko (2), Zvjezdan Misimoviç ve Vedad İbişeviç kaydederken, konuk takımın tek golü ise David Hasler'in ayağından geldi..

Bosna Hersek, özellikle ilk yarıda etkili bir oyun sergilerken, 4-0'lık skor üstünlüğünü yakaladıktan sonra, oyunu dengede tuttu. İkinci yarıda girdiği gol pozisyonlarını değerlendirenmeyen Bosna Hersek, kalesinde de bir gol gördü. Bosna Hersek, Lihtenştayn karşısında elde ettiği galibiyetle, grup liderliğini sürdürürken, Dünya Kupası'na doğrudan katılma şansını son maça taşıdı.

Bosna Hersek, grup elemelerindeki son maçını 15 Ekim Salı günü, deplasmanda Litvanya'ya karşı oynayacak.

-Sokaklar bayram yerine döndü

Haberin Devamı

Bosna Hersek'in, Lihtenştayn karşısında aldığı galibiyetin ardından, başta başkent Saraybosna olmak üzere, ülkenin birçok yerinde büyük kutlamalar yapıldı.

Binlerce Bosna Hersekli sokaklara dökülürken, caddelerde konvoylar oluşturarak ellerinde Bosna Hersek bayrakları taşıyan Boşnaklar, sevinç şarkıları söyleyip sloganlar attı.

Saraybosna'nın yanı sıra, ülkenin diğer büyük kentleri Zenitsa, Tuzla, Mostar, Travnik, Bihaç ve Gorajde de büyük kutlamaların yaşandığı öğrenildi.