Milli Takım 'Böyle rezil takım olmaz'

'Böyle rezil takım olmaz'

08.09.2013 - 02:31 | Son Güncellenme:

Sergen Yalçın 12 Dev Adam'ın Euro 2014'e katılma şansını yitirmesinin ardından Top Bizde programında çok ağır sözler sarfetti.

Böyle rezil takım olmaz

Sergen Yalçın Top Bizde programında 12 dev adamın aldığı mağlubiyetinin ardından çok ağır sözler sarfetti. İşte o açıklamalar:

"Bu akşam çok sinirliyim ben. Bunca yıllık televizyonculuk hayatımda hiç basketbol konuşmadım. Ama bu akşam konuşmazsam çatlarım. Vallahi çatlarım, herhalde izleyiciler de bekliyorlardır. Şu son iki maçı seyrettim, İtalya ve Yunanistan'la oynadığımız maçları. Futbol biraz beklesin, acelesi yok. Önce İtalya maçını sonra Yunanistan maçını izledim. Ben böyle bir rezaleti ömrümde görmedim. Bi milli takım, ki Türk milli takımı bizim milli takımımız, önemli oyunculardan kurulu bir takım ben böyle bir takım nasıl rezil olur ilk defa böyle gördüm. Ben bir takımın nasıl bu kadar acınacak hale düştüğünü ilk defa gördüm. Basketbol oynamak çok zor iş değil. Futbolun yanında basketbol çok daha kolay. Futbolun yağmuru var karı var çamuru var. Basketbol da üçlk atmakla futbolda frikik atmayı karşılaştırıyorum mesela. Hangisi daha zor, firikik atmak. Üçlük atmak ne ki abi boşluğu bul yakala, at. Üçlük atmak çok zor bir şey değil. Bu seviyedeki basketçilerin bu kadar acınacak hale düştüğünü hiç görmedim. Bizim takım kadar kolay sayı yiyen, bizim takım kadr takım olmayan, bu kadar uyumuş basketbolculardan kurulu olan takımı ilk defa görüyorum. Ama Turgay Demirel eğer Basketbol Federasyonu Başkanı ise yarın koçu ve 4-5 tane oyuncu var orada onları yollar İstanbul'a. 7 kişiyle oynarsın ama inan mücadele edersin, coşkuyla istekle oynarsın. yenilsen de aslan gibi yenilirsin. Ben böyle bir rezalet görmedim. Basketbol kaç kişiyle oynanıyor? 5. 5 değil işte abi 6 kişiyle oynanıyor. Bizim koçu ve rakip koçları izliyorum oyun süresi boyunca. Bizim koç oyun boyunca kenarda duruyor ve sadece eliyle işaret ediyor. Ama rakip koçlar takımıyla beraber hücum ediyor takımıyla beraber geri geliyor. İnanın, vallahi ayıptır. " dedi.