Tenis Bu gurur Roger Federer'in

Bu gurur Roger Federer'in

30.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Avustralya Açık’ta zirveye çıkarak kariyerinin 20. grand slam şampiyonluğuna uzanan İsviçreli raket, “Geçen seneden sonra bu sene de kupaya uzanmak benim için harika bir duygu” dedi.

Bu gurur Roger Federerin

Avustralya Açık’ta mutlu sona ulaşan Roger Federer, rakamları bir kez daha alt üst etmeyi başardı. Tarihin teklerde en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçisi olan İsviçreli raket rekorunu 20 şampiyonluğa çıkardı. Federer, Melbourne’de ise 6. kez mutlu sona ulaştı.

Haberin Devamı

Dünya basınında manşetleri süsleyen ve büyük övgü alan Federer büyük finalin ardından verdiği röportajda, “Çok mutluyum. Avustralya’da çok iyi 1 ay geçirdim, geçen seneden sonra bu sene de kupaya uzanmak benim için harika bir duygu” ifadelerini kullandı.

Avustralya seyircisine kendisine verdiği destekten ötürü teşekkür eden yıldız sporcu, “Onlar olmasaydı bütün bunları başaramazdım. Özellikle zor anlar yaşadığım maçlarda benim itici gücüm oldular” diye konuştu. Kariyerini ne zaman sonlandıracağı sorularına ise Federer, “Şampiyonluktan sonra bunu değerlendirmek çok zor” cevabını verdi.

Son olarak finaldeki rakibi Hırvat tenisçi Marin Cilic’i de yaptıklarından ve performasından ötürü tebrik eden Fedex, “Zorlu bir final maçı oldu. Ona kariyerinin devamında başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Wozniacki zirveye oturdu

Avustralya Açık’ın ardından dünya klasmanında, erkeklerde İspanyol Rafael Nadal zirvedeki yerini korurken, kadınlarda Danimarkalı Caroline Wozniacki birinci sıraya çıktı. Turnuvada çeyrek finalde elenen Nadal, puanını 9 bin 760’a çıkararak zirveyi kaptırmadı. Organizasyonda kupayı kaldıran ve en fazla grand slam turnuvası kazanan (20) Federer ikinci sırada gösterilirken, Hırvat Marin Cilic 3. oldu.

Kadınlarda ise kariyerinin ilk grand slam şampiyonluğunu elde eden Caroline Wozniacki, 7 bin 965 puanla birinciliğe yükseldi. Finali kaybeden Simona Halep ise ikinciliğe geriledi. Turnuvada çeyrek finalde elenen Ukraynalı Elina Svitolina 3. sırada yer aldı.

Majesteleri manşetlerde

Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda geçen yılın ardından bu sene de kupayı kaldıran ve grand slamlerde 20. kez mutlu sona ulaşarak büyük alkış alan Roger Federer dünya basınında manşetlere taşındı.

6: Avustralya Açık Tenis Turnuvası’nda üst üste ikinci kez kupayı kaldıran Roger Federer, toplamda ise 6. şampiyonluğuna ulaştı.