Basketbol ‘Bu yıl çok umutluyuz’

‘Bu yıl çok umutluyuz’

04.01.2019 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBF Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, Ege Üniversitesi’ndeki Basketbol Sohbetleri’nde açıklamalar yaptı, kadın ve erkek milli takımlarının katılacağı turnuvalarda başarılar beklediklerini anlattı.

‘Bu yıl çok umutluyuz’

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok, Ege Üniversitesi’nde düzenlenen panelde, Kadın Milli Takımımız’da yaşanan coach değişimine değindi. Beşok, Ege Üniversitesi’nde Milliyet Gazetesi Basketbol Yazarı Ümit Avcı tarafından yönetilen panelde, basketbol yazarları Gökhan German, Gökhan Türe ve eski basketbolcu ve antrenör, aynı zamanda Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Timuçin Gencer ile birlikte gençlerin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Basketbol Federasyonu olarak kısa sürede radikal kararlar aldıklarını belirten Beşok, “Hem milli takımda yaşanan jenerasyon değişikliği, hem yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle işimiz kolay değil. Ama Hidayet Türkoğlu’nun başkan olduğu, Hüseyin Beşok, Ömer Onan, Haluk Yıldırım, Ufuk Sarıca, Kerem Tunçeri gibi isimlerin taşın altına elini soktuğu bir ekibin her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini de düşünüyoruz” diye konuştu.

Kadın Milli Takımımız’da yaşanan coach değişimine değinen TBF yöneticisi şöyle devam etti: “Ekrem Hoca, yeniden erkek takımlarında görev almak istediğini belirtti. Biz de bu isteğe saygı duyarak, daha önce milli takımımız ile büyük başarılar yaşayan, bu sezon da Çukurova Basketbol ile önemli işler yapan Ceyhun Yıldızoğlu ile anlaştık. Hem kadın, hem de erkek milli takımlarımızın bu yaz önemli başarılara imza atacağını düşünüyorum.”

Haberin Devamı