Skorer Bülent Korkmaz: Beşiktaş'ta yetenekli Türk futbolcu yok

Bülent Korkmaz: Beşiktaş'ta yetenekli Türk futbolcu yok

06.05.2011 - 17:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın eski futbolcusu Bülent Korkmaz, İzmir'de bir üniversitede konuşmacı olarak katıldığı panelde Beşiktaş'ı ağır eleştirdi

Bülent Korkmaz: Beşiktaşta yetenekli Türk futbolcu yok

Bülent Korkmaz: Beşiktaşta yetenekli Türk futbolcu yok
MİLLİ takım ve Galatasaray’ın eski futbolcularından Bülent Korkmaz, "Beşiktaş’ın kadrosunda yetenekli Türk futbolcu yok" dedi.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen’le birlikte, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin 10. Bahar Şenlikleri kapsamında düzenlenen "Türk Futbolunun dünü bugünü ve yarını" konulu panelde konuşan Korkmaz, Türk futbolunda yetenekli oyuncu azlığından yakındı. Galatasaray’da Arda’nın, Fenerbahçe’de Gökhan Gönül ve Emre’nin ilk anda göze çarpan isemler olduğunu belirten Korkmaz, "Beşiktaş’tan sayacak isim bile bulamıyorum. İnternetin hayatımıza girmesiyle çocuklar sokak aralarında futbol oynamayı bıraktı. Bu da yetenekli oyuncuların yetişmesini engelledi" diye konuştu.

İzmir gücü Spor Vakfı (ZVAK) Onursal Başkanı Levent Ürkmez’in yönettiği panelde Bülent Korkmaz’a oranla daha iyimser görüşler dile getiren Rıdvan Dilmen ise, "Üç-dört yıl içinde futbolumuz çok daha da iyi yerlerde gelecek" yorumunu yaptı. Dilmen, şunları söyledi: "Milli Takımlarda ve kulüplerde altyapıya yeteri kadar önem verilmiyor. Oysa 1993-94 ve 95 doğumlu çocukların, altyapıda çok iyi eğitim almaları gerekiyor. Bu da o yaş gruplarında çalışan antrenörlerin elinde. Ancak bugün altyapıda görevli antrenörler ayda 1000 lira gibi küçük paralara çalıştırılınca verimli olamıyor. Ben genç milli takımlarda oynamadan A Milli Takım’a seçildim. Oysa futbolcu, yaş gruplarından yetişerek üst yapıya geçiş yapmalı." Panelin ardından pasta kesen ikili daha sonra İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri ile İzmir Ticaret Odası yöneticileri arasında oynanan halı saha maçını izledi.