Galatasaray Bunlar da giden yolcular

Bunlar da giden yolcular

09.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Galatasaray, Semih Kaya, Sinan Gümüş ve Cenk Gönen'i satmaya hazırlanıyor.

Bunlar da giden yolcular

Transferler konusunda arka arkaya uçakları indiren Cim-Bom, şimdi de takımdaki futbolcu fazlalığını eritmek için harekete geçti. Sarı-kırmızılılarda Semih, Sparta Prag ile anlaştı. Sinan’ın Benfica’ya gidişinde küçük pürüzler kaldı. Cenk’in Malaga’ya transferi de bitiyor.

Haberin Devamı

Transferin flaş takımı Galatasaray, sadece gelen uçaklarla değil, gidecek isimlerle de gündeme oturacak. Cim-Bom, üç klas futbolcuyu yurt dışına satışını yaparak gündeme oturacak.Sarı-kırmızılılar, Semih Kaya’yı Sparta Prag’a, Sinan Gümüş’ü Benfica’ya ve kaleci Cenk Gönen’i de Malaga’ya satmak için son aşamaya geldi. Galatasaray bu üçlü satıştan kasasına yaklaşık 6.5 milyon euro koyacak. Oyuncuların yıllık maliyetleri de hesaba katıldığında bu operasyonun sarı-kırmızılılara getirisi çok daha fazla olacak.

Kazancı büyük

Üç ismin de yedek kulübesinde bulunması ve bu oyunculara talip çıkması, Galatasaray için böyle bir transfer döneminde büyük kazanç sağlayacak. Cim-Bom, bu şekilde toplam maaş maliyetini de aşağı çekmiş olacak.

Haberin Devamı

Sarı-kırmızılılar, Semih Kaya için Çek ekibi Sparta Prag ile 2.5 milyon euroya anlaştı. Milli futbolcunun transferinde, bir dönem beraber oynadığı Ujfalusi’nin büyük rol oynadığı bildirildi.

Yüzde anlaşmazlığı

Galatasaray’da gitmek istediğini her fırsatta dile getiren Sinan Gümüş için Benfica’nın 2.5 milyon euroluk teklifi 3’e çıkarması, anlaşma olasılığını da kuvvetlendirdi. İş sadece bir sonraki satıştan pay noktasına geldi.

Taraflar bu oran konusunda uzlaşmaya çalışıyor. Galatasaray bir sonraki satıştan yüzde 20 isterken, Portekizliler yüzde 15 öneriyor. Bu küçük pürüzün halledilmesiyle anlaşma imzalanacak.

Galatasaray’a para getirecek diğer bir isim ise Cenk Gönen oldu. Galatasaray, yedek kalecisinin Malaga’ya transferinden kasasına 800 bin euro koyacak.